Razgovor u Premijer ligi

Razgovor u Premijer ligi

Bivši menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson opisao je upad u trku za titulu ‘škripavo vreme’, ali za sada iz Arsenala ne emituju takvi zvukovi.

Poraz Mančester sitija od Liverpula rezultatom 4-1 poslao je snažan signal o namerama u subotu, ali je nekoliko sati kasnije Arsenal odgovorio odlučno sa 4-1 udarcem Lidsa.

To je bila sedma uzastopna pobeda Arsenala u ligi i zadržala ih je osam bodova prednosti na vrhu.

S obzirom da se naziru gostovanja Liverpulu, Sitiju i Njukasl junajtedu, još je rano da navijači Arsenala počnu da pripremaju proslavu. Ali način na koji tim igra, oni koji traže pukotine na svom oklopu mogli bi biti razočarani.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop nije imao odgovor na „pasivnu“ igru svog tima u drugom poluvremenu kada je Mančester Siti porazio rezultatom 4-1, rekavši da su imali sreće što nisu primili više golova.

Mohamed Salah je postigao gol u prvom poluvremenu, ali je Liverpul posle pauze propao na putu do svog devetog poraza u Premijer ligi u sezoni, što je dovelo u sumnju njihove nade da će se plasirati među prva četiri sa zaostatkom od sada osam poena.

„Ako želite da dobijete nešto ovde, 14 ili 15 igrača mora da bude na vrhu svoje igre, a to nije bio slučaj“, rekao je Klop.

„Nismo bili tamo, niko, previše pasivan, previše otvoren, previše dubok, predaleko od bilo čega.

Rekao je da su samo četiri igrača igrala „OK“: Džordan Henderson, Fabinjo, Kodi Gakpo i Alison.

Lester Siti i Čelsi su se razišli sa Brendanom Rodžersom i Grejemom Poterom, respektivno, pošto su dva kluba pokušavala da spasu svoje kampanje sa 10 preostalih utakmica u sezoni.

Ova dva odlaska podigla su broj otpuštenih na 12 u ligi ove sezone, naglašavajući koliko strpljenja vlasnici imaju sa finansijskim nagradama u igri – bilo da se radi o višim plasmanima u ligi ili jednostavno kvalifikacijama za evropsko takmičenje.

Dok je Lester 19. i gleda na pad nakon devet sezona u vrhu lige, što bi ih ozbiljno oslabilo finansijski, Čelsi je 11. i u opasnosti da izostane iz evropskog fudbala prvi put u sedam godina.

Postoji oštar kontrast, međutim, sa Rodžersom koji jedva dobija nikakvu finansijsku podršku od vlasnika nakon zaslužnog osmog plasmana prošle sezone i dva peta mesta pre toga.

U međuvremenu, Poter je izgledao izvan sebe jer nije mogao da natera svoj tim da bude zbir njihovih delova uprkos tome što su vlasnici izdvojili preko 600 miliona evra (650,70 miliona dolara) na nove igrače u dva prozora.

Uticaj Casemira na vezni red Mančester junajteda bio je izuzetno pozitivan ove sezone, ali ako na kraju ne ostvare svoje ciljeve, njegova brzopletost bi mogla da ih progoni.

Brazilac je propustio prvi meč suspenzije od četiri utakmice u porazu od Njukasl junajteda od 2:0 u nedelju — zahvaljujući svom drugom uzastopnom crvenom kartonu u sezoni u remiju sa Sautemptonom u prethodnom meču.

Junajted je izgubio četiri od osam utakmica u Premijer ligi bez Casemira ove sezone, u poređenju sa tri od 19 koliko je igrao.

Moraće da nađu bolji način da se izbore sa njegovim odsustvom ako ne žele da ugroze svoju šansu da završe među prva četiri.

Roj Hodžson je video sve od kada je postao fudbalski menadžer 1976. godine, ali čak i on je možda iznenadio sebe koliko je Kristal Palas dobro reagovao na njegov povratak pošto su pobedili Lester Siti sa 2-1.

Ovaj 75-godišnjak ima misiju da obezbedi najbolji status Palate, a pobeda na Selhurst Parku bila je njihova prva u 2023. Rezultat je pojačao njihove nade za opstanak nakon što je serijal od 12 mečeva bez pobeda u ligi koštao Patrika Vijeire njegovog posla.

Palas je bila ekipa sa najslabijim golovima u ligi pod Francuzom, ali u prvoj Hodžsonovoj utakmici na čelu, imali su 31 udarac — skoro isto koliko i u prethodnih pet utakmica zajedno — i 10 kornera dok su Lester stavili na meč.

Hodžson je mogao da se odluči za lagodan život čuvajući baštu ili da se opredeli za dobročinstvo, ali očigledno je da još uvek ima svoj magični dodir i navijači Palasa će se lakše odmarati sa starim majstorom nazad na čelu u pokušaju da dođu do bezbjednosti.