Primorac i Cattaro odigrali utakmicu sa Santa Barbarom: Pobratimski odnosi dva grada traju godinama

Primorac i Cattaro odigrali utakmicu sa Santa Barbarom: Pobratimski odnosi dva grada traju godinama

Sva draž sporta osjetila se na prijateljskoj vaterpolo utakmici između američkog kluba Santa Barbara i kotorskih ekipa Primorac i Cattaro.

Dok sportisti iz Amerike navode da Kotorani igraju s posebnom strašću, domaći igrači su zahvalni na prilici unaprijede svoje iskustvo.

Kotor je oduvijek bio grad koji slavi različitosti i otvorenost prema svijetu, a ovakvi događaji dodatno učvršćuju tu tradiciju, naveo, između ostalog predsjednik Opštine Vladimir Jokić.

Ambasadorka SAD-a Džudi Rajzing Rajnke oduševljena je što mladi iz Santa Barbare i Kotora usvajaju nove sportske vještine, ali i stvaraju prijateljstava koja nadilaze granice i kulture.

Pobratimski odnos između Kotora i Santa Barbare traje godinama, a kroz njega su realizovani brojni projekti. posebnu pažnju uvijek su pridavali mladima, njihovoj mobilnosti, razmjeni iskustava i usavršavanju.

Na kraju, rezultat nije ni važan, osmjesi i druženja nose jasnu poruku – sport nije samo takmičenje, već i prilika za sklapanje prijateljstava, jačanje razumijevanja I razmjenu znanja.