Španija savladala Norvešku sa 3-0 u kvalifikacijama za EP

Španija savladala Norvešku sa 3-0 u kvalifikacijama za EP

Kasna zamena Španije Žoselu postigao je dva brza gola na svom debiju i tako postigao pobjedu nad Norveškom od 3:0 u njihovoj prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Grupi A u subotu, pošto su oni počeli obećavajuće pod novim menadžerom Luisom de la Fuenteom.

Španija, koja je pobjedila u poslednje 23 evropske kvalifikacije na domaćem terenu, povela je u 13. minutu preko Danija Olma, koji je spoljnom stranom čizme zabacio loptu u donji ugao nakon što ga je namestio defanzivac Alehandro Balde, piše Rojters.

Norveška je pokušala da odgovori dva minuta kasnije kada je udarac Martina Odegaarda blokirao Načo, koji se vratio u tim Španije posle skoro petogodišnjeg odsustva.

Norveška je mogla da izjednači nešto pre isteka pola sata snažnim prvim udarcem Fredrika Aursnesa, ali je španski golman pokazao brze reflekse.

Španija je, međutim, mogla samo da se opusti kada je udvostručila prednost u 84. minutu, pošto je napadač Hoselu klimnuo glavom u sjajnom centaršutu veziste Fabijana Ruiza tri minuta nakon što je ušao.

Ovaj 32-godišnjak je ponovo pogodio minut kasnije i povisio rezultat od 3-0 za polufinaliste Eura 2020.

Španija će se sledeće suočiti sa Škotskom u Glazgovu u utorak kada Norveška putuje u Gruziju.