Teži incident navijača Sutjeske u Tivtu, lakše povrijeđeno nekoliko osoba

Teži incident navijača Sutjeske u Tivtu, lakše povrijeđeno nekoliko osoba

Navijači Fudbalskog kluba Sutjeska iz Nikšića napravili su danas teži incident u Tivtu.

Prije početka utakmice Arsenal – Sutjeska, navijači nikšićkog kluba su u pratnji manjeg broja pripadnika policije paradirali Tivtom, pa je na gradskoj rivi Pine došlo do incidenta u kojem su „Vojvode“ nasrnule na jednog mladića, a potom i na goste koji su sjedjeli na terasama kafića na Pinama.

Nikšićani su dograbili čaše i boce sa stolova najbližih promenadi i njima gađali goste u lokalima, a jedan od navijača je na građane bacio i biciklo kojeg se bio dokopao.

Lakše je povrijeđeno nekoliko osoba, a policija je nekako uspjela da obuzda navijače Sutjeske i sprovede ih do obližnjeg gradskog fudbalskog stadiona u Tivtu.

Nemile scene dešavale su se pred brojnim stranim turistima koji su šetali tivatskom gradskom rivom, a divljanje gostujućih navijača nije spriječila ni činjenica da je na Pinama bilo i dosta žena sa malom djecom.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović osudio je dešavanja na Pinama. On je pozvao nadležne na identifikuju vinovnike događaja.

“Najoštrije osuđujem incident koji se danas desio na Pinima i apelujem na Upravu policije da se u što kraćem roku utvrdi odgovornost huligana koji su učestvovali u incidentu, ali i onih službenika policije/odgovornih lica koji su dozvolili da se navijačka grupa kreće van unaprijed utvrđene trase. Ovakvi događaji ne služe na čast nikome, a najmanje onima koje okuplja sport i ljubav prema fudbalu. Nadam se da se ovakvi izgredi neće ponavljati u Tivtu, ali ni u drugim crnogorskim gradovima”, naveo je on.