NFL Dalas Kaubojsi na vrhu Forbsove liste najvrijednijih timova

NFL Dalas Kaubojsi na vrhu Forbsove liste najvrijednijih timova

Dalas Kaubojsi zadržali su status najvrijednijeg sportskog tima na svijetu šestu godinu zaredom, prema listi koju je u četvrtak objavio Forbs i kojom su dominirali klubovi iz Nacionalne fudbalske lige.

Kauboji iz NFL lige, koji su izbacili španski fudbalski klub Real Madrid za prvo mijesto na listi 2017. godine, procijenjeni su na 8 milijardi dolara, što je skok od 40 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Prema Forbsu, 30 od 32 tima NFL-a bilo je na listi 50 najvrednijih timova, što je pripisalo ligi koja ima najbogatiji medijski posao u sportu vredan 112 milijardi dolara do 2032. godine.

NFL-ovi Nju Ingland Patriots (6,4 milijarde dolara) i aktuelni šampion Super Boula Los Anđeles Rems (6,2 milijarde dolara) zaokružili su prva tri.

Osim NFL-a, ostali timovi na listi koji su imali graničnu vrednost od 3,1 milijardu dolara došli su iz evropskog fudbala (osam), Nacionalne košarkaške asocijacije (sedam) i Major lige bejzbola (pet).

Njujork Jenksi (6 milijardi dolara) prednjačili su za MLB i bili su četvrti na listi, Njujork Niksi (5,8 milijardi dolara) su bili najbolji NBA klub i šesti na listi, dok je Real Madrid (5,1 milijarda dolara) na 13. mjestu , bili najvrijedniji fudbalski klub.

Osam fudbalskih klubova na listi dolazi iz engleske Premijer lige (četiri), španske La Lige (dva), francuske Lige 1 (jedan) i njemačke Bundeslige (jedan).