Nejmar trenira uoči utakmice Brazila u šesnaestini finala Svjetskog prvenstva

Nejmar trenira uoči utakmice Brazila u šesnaestini finala Svjetskog prvenstva

Nejmar se vratio na trening u subotu, vežbao je sa loptom i šutirao ka golu samo dva dana pre meča Brazila protiv Južne Koreje u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Dobre vesti za petostruke šampione stigle su istog dana, levi bek Aleks Teles i napadač Gabrijel Žezus isključeni su sa turnira zbog povreda zadobijenih u porazu od Kameruna sa 1-0 u petak.

Nejmar se nije vratio u trening centar tima pošto je oštetio ligamente desnog skočnog zgloba na otvaranju Brazila protiv Srbije. On se pridružio lakim vežbama sa igračima koji nisu počeli u petak. Na slikama koje je objavila Brazilska fudbalska konfederacija, Nejmar je izveo seriju pojedinačnih vežbi, šutirajući loptu sa obe noge i ne pokazujući znakove povrede.

Lekari brazilskog tima nisu odmah dali najnovije informacije o Nejmarovom stanju, niti rekli da li će biti na raspolaganju za utakmicu protiv Južne Koreje.

Nejmar je izgledao dobro kada je u petak pratio svoje saigrače na stadionu Lusail. Hodao je bez šepanja i kratko se igrao sa loptom bez ikakvih vidljivih problema. Mogao se videti kako džogira preko terena na putu do svlačionice po završetku meča.

Nejmar, koji je želeo svoju prvu veliku titulu sa Brazilom, izbačen je sa Svetskog prvenstva 2014. pošto je povredio leđa u četvrtfinalu protiv Kolumbije. Nije igrao na Kopa Americi 2019. zbog još jedne povrede desnog skočnog zgloba.

Aleks Teles i Gabrijel Žezus su povredili desna kolena dok je rezervni tim Brazila izgubio od Kameruna u poslednjoj utakmici u grupi. Brazil je već stigao do osmine finala.

Aleks Teles je debitovao u drugoj utakmici Brazila, protiv Švajcarske, nakon što se povredio regularni starter Aleks Sandro. Gabrijel Žezus je ušao sa klupe u prva dva meča.

Još nije bilo jasno da li će igrači ostati u timu u Kataru uprkos tome što neće moći da igraju.

Desni bek Danilo, koji je takođe propustio poslednja dva meča Brazila zbog povrede skočnog zgloba, u subotu je normalno trenirao sa ostatkom grupe i očekivalo se da će biti na raspolaganju za meč protiv Južne Koreje. Nije jasno da li će Aleks Sandro moći da igra. Ako ne, Tite će morati da improvizuje na levom beku.

Brazil je eliminisan od Belgije u četvrtfinalu u Rusiji. Tim pokušava da osvoji svoju prvu titulu svetskog prvenstva u dve decenije.