Mesi postiže gol u značajnoj utakmici dok se Argentina plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Mesi postiže gol u značajnoj utakmici dok se Argentina plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Lionel Mesi postigao je svoj prvi gol u nokaut meču na Svjetskom prvenstvu na svom 1.000. nastupu u karijeri, dok je dva puta šampion Argentina pobjedila kasnu borbu Australije i pobjedila sa 2-1 u subotu i stigla do četvrtfinala.

Mesi je doveo Argentinu u prijednost posle 35 minuta hladnim udarcem nisko u ugao za svoj 94. međunarodni gol i prešao sjajni Dijego Maradona na osam golova na Svjetskom prvenstvu za Južnoamerikance.

Džulijan Alvarez dodao je sekundu blizu granice od sat vrijemena nakon urlikanja golmana Meta Rajana koji je stavio utakmicu dalje od Australije i doveo do ukusnog okršaja osmine finala sa Holandijom, koja je ranije u subotu pobjedila Sjedinjene Države sa 3-1.

Argentini je trebalo neko vreme da uđe u meč koji je počeo loše, a Alehandro Gomez, Enco Fernandez i Alvarez su dobro kombinovali, ali nisu uspeli da slome odlučnu odbranu.

Gomez je imao ranu šansu kada je bio čist na levoj strani i sekao unutra, ali je uputio udarac koji je otišao veoma daleko, dok se Mesi mučio da ostavi trag u ranim razmjenama.

Australija je imala svoju najbolju šansu iz kornera blizu granice od pola sata kada se Hari Sautar, visok preko dva metra, popeo visoko i glavom spustio iz ugla, ali njegov napor nije imao snage.

Podstaknuta zanosnom, pretežno argentinskom podrškom koja je pevala i poskakivala unisono na sve četiri strane stadiona Ahmad Bin Ali, Argentina je pritisnula i na kraju napravila prodor, a Mesi je bio uključen u start i cilj.

Izveo je slobodan udarac koji je očišćen i na kraju pronašao Aleksisa Meka Alistera i dodao je do Nikolasa Otamendija, koji je uzvratio da Mesi puca nisko van domašaja Rajana koji je ispružio ruku.

Argentina i Mesi su se vratili iz intervala tražeći još, a drugi su dobili u 57. minutu kada je Rajan pod pritiskom Rodriga De Pola pokvario bekpas, a Alvarez ga je izbacio iz ruke, koji se okrenuo i pucao kući.

Ali Australija je odbila da popusti i krenula je napred uzastopnim napadima i povukla gol u 77 minuta kada je snažan i spekulativni udarac zamene Krejga Gudvina odbio Fernandeza i odleteo u mrežu.

Bez šta da izgubi i sa šansom da meč odvede u produžetke, Australija je gurnula napred i zamalo ponovo pogodila nekoliko minuta kasnije, kada je Aziz Behič utrčao u prostor i bio vezan za gol prije nego što je Lisandro Martinez sjajno spasio meč.

Argentina je kasno izgledala opasno jer se borila za treći gol, a Lautaro Martinez je šutirao pored gola.

Mesi je odbacio dve čiste šanse u poslednjim minutama, a Australija je bila bolno blizu izjednačenja kada je Garang Kuol promašio pred golom za nekoliko sekundi do nadoknade vrijemena.