Mesi reaguje na optužbe za „nepoštovanje“.

Mesi reaguje na optužbe za „nepoštovanje“.

Lionel Mesi rekao je da ne mora da se izvinjava nakon što ga je ikona boksa Saul ‘Kanelo’ Alvarez optužio za nepoštovanje Meksika na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Alvarez je bio ljut zbog slavlja Argentine u svlačionici nakon pobjede od 2:0 protiv Meksika prošlog vikenda, tvrdeći da je Mesi uprljao meksički dres tako što je udario nogom dok je ležao na zemlji.

Snimak je pokazao da je Mesi nehotice nogom očešao meksičku majicu dok je skidao čizmu.

Svjetski šampion u višestrukoj kategoriji Alvarez objavio je niz ljutitih onlajn poruka, uključujući pretnju da bi Mesi trebalo da se „moli Bogu“ da im se putevi ne ukrste.

Ali nakon što je Alvarez odustao u sredu izvinivši se, priznajući da su ga „ponele” emocije, sam Mesi je prokomentarisao svađu.

„Bio je to nesporazum“, rekao je kapiten Argentine, a prenosi TUDN.

„Svako ko me poznaje zna da nikoga ne ne poštujem. To su stvari iz svlačionice koje se dešavaju posle utakmice.

„Ne moram da se izvinjavam jer ne poštujem narod Meksika ili majicu.“

Mesi je to govorio posle utakmice svog tima sa Poljskom u sredu – utakmice u kojoj je promašio penal, ali je Argentina ipak pobedila sa 2:0 i obezbedila plasman u nokaut fazu u Kataru.

Meksiko je propustio 16 finala na mučan način, zauzevši treće mesto u Grupi C iza Poljske po gol-razlici.

Meksikanci su pobedili Saudijsku Arabiju sa 2-1 u svojoj poslednjoj utakmici u grupi, ali nisu uspjeli da postignu treći gol koji bi ih odveo ispred Poljske na tabeli.

Poljska igra sa Francuskom u šesnaestini finala u nedjelju, dok se Mesi i Argentina sastaju sa Australijom u subotu.