Mesi kaze da Benzema zaslužuje Zlatnu loptu

Mesi kaze da Benzema zaslužuje Zlatnu loptu

Karim Benzema (34) bez dileme treba da dobije Zlatnu loptu ove godine, poručio je Lionel Mesi, najveća zvijezda modernog fudbala i sedmostruki dobitnik tog priznanja.

Napadač Real Madrida Benzema predvodio je tim do titula u Primeri i Ligi šampiona. Individualne performanse iskusnog Francuza bile su od početka do kraja sezone liderske…

Ne postoji bilo kakva dilema. Sasvim je jasno da je Karim Benzema imao spektakularnu godinu iza sebe. Bio je ključni čovjek Real Madrida od osmine finala do kraja Lige šampiona, koju je Real osvojio. Bio je Realov temelj i mislim da je sve jasno po tom pitanju – poručio je Mesi.

Već 12. avgusta biće poznata imena nominovanih za Zlatnu loptu, najveće individualno priznanje u fudbalu, a dodjela će biti organizovana 17. oktobra. Prvi put trofej se dodjeljuje i računa za otvarenja u regularnoj sezoni, od avgusta do juna – a ne za period kalendarske godine.Benzema je u sezoni za nama postigao 27 golova u Primeri i čak 15 u Ligi šampiona, a ukupno 44 u svim takmičenjima.

izvor Pobjeda