Direktor KCCG Zoran Terzić kaže da su smanjeno čekanje kod specijalista

Direktor KCCG Zoran Terzić kaže da su smanjeno čekanje kod specijalista

RTCG: Medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zoran Terzić kazao je da će pacijenti na specijalističke preglede u najgorem slučaju čekati mjesec do dva, pojašnjavajući da je oko 5.300 pacijenata imalo višestruke termine zakazane i po osam puta.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG rekao će da svi pacijenti koji su imali su imali zakazane termine do septembra kod neurologa, endokrinologa, reumatologa, hematologa i gastroenterologa biti pregledani ranije.

„Pacijenti će o svim terminima biti obaviješteni preko naše službe i novi termini biće otvoreni naknadno, a liste čekanja biće izuzetno skraćene“, rekao je Terzić.

Liste čekanja su smanjene, pojasnio je, na taj način što su uvidjeli da je oko 5.300 pacijenata imali višestruke termine.

„To znači da su bili zakazani i po osam puta, dakle osam termina je bilo zauzeto“, rekao je Terzić, navodeći da je sistem zakazivanja bio problematičan.

Sada će, kako je rekao, svi pacijenti biti na listi prioritetnih, a u najgorem slučaju čekaće se mjesec do dva dana.

„Konkretno, nasumično, dječja endokrinološka ambulanta prvi termin je 31.05. u 11.30h. Zatim, dječja neurološka ambulanta 16.06.  Da krenem i od hirurgije, ambulanta za digestivnu hirurgiju 07.06. je prvi termin u 12 sati. Ambulanta za endokrinu hirurgiju je 04.07. To su liste čekanja koje u okviru mjesec dana mogu da budu prihvatljive“, rekao je Terzić.