Medvedev reaguje na odobrenje US Opena

Medvedev reaguje na odobrenje US Opena

Svijetski broj jedan raduje se svom povratku u Flushing Meadovs

Prvi teniser svijeta Daniil Medvedev priprema se za odbranu titule na US Openu nakon što je potvrđeno da će igračima iz Rusije i Belorusije biti dozvoljeno da se takmiče na grend slem turniru na Flešing Medouzu kasnije ove godine.

Ruskoj zvijezdi, koji je nedavno ponovo preskočio Novaka Đokovića na vrh muške rang liste, biće zabranjeno da se takmiči na Vimbldonu krajem juna nakon što je Ol Ingland klub delovao protiv igrača iz Rusije i Belorusije nakon početka vojne operacije u Ukrajini.

Ali stav koji su zauzeli čelnici Vimbldona neće se ponoviti u SAD krajem avgusta nakon što je u utorak potvrđeno da će vrata biti otvorena za Medvedeva i beloruske igrače kao što je Arina Sabalenka – odluka koju je Medvedev pozdravio kao gest dobrodošlice inkluzivnost.

„To su sjajne vijesti“, rekao je Medvedev, koji je to govorio posle pobede u nizu protiv Davida Gofina na Hale openu u Nemačkoj u sredu, što ga je plasiralo u osminu finala.

„Uvek sam govorio da ću poštovati pravila i igrati gde mogu. Samo želim da pokažem svoj najbolji tenis. Srećan sam što mogu da odbranim titulu. Imam neverovatna sećanja od prošle godine.To je bio jedan od najposebnijih turnira za mene.“

Medvedev će, zajedno sa Sabalenkom i drugim igračima iz Rusije i Belorusije, biti primoran da se takmiči u SAD pod neutralnom zastavom i bez njihove nacionalne himne.

Međutim, Medvedev je dodao da je srebrni deo njegove zabrane na Vimbldonu to što će biti dodatno pripremljen za poslednji grend slem turnir godine u SAD.

„Bez Vimbldona, ne moram da čuvam svoje tijelo i mogu da igram tri turnira zaredom“, rekao je on.

„Potom ću provesti još nekoliko dana na Majorci, a zatim se vratiti na jug Francuske da treniram za tvrde podloge.

„Možda ću dodati još jedan turnir na svoju listu, ali još nisam siguran.“

Medvedev, koji nikada nije prošao četvrto kolo Vimbldona, takođe je priznao da trava nije optimalna podloga za njega i da sada kada je prihvatio da nije pozvan da igra u Velikoj Britaniji, ostavlja mu dovoljno vremena da se pripremi za ponavljanje njegove pobede na US Openu 2021.

„Trava je fizički veoma tvrda podloga“, objasnio je on. „Vimbldon vam je uvek u pozadini. Sada mi je lakše da imam samo ovaj turnir koji je važan.”

Medvedev je pobedio Novaka Đokovića u uzastopnim setovima u prošlogodišnjem finalu US Opena i osvojio svoju prvu Gren slem titulu.

Otvoreno prvenstvo SAD trebalo bi da počne 29. avgusta.

izvor RT