Mančester junajted se vratio na treće mesto pobedom od 2:0 nad Evertonom

Mančester junajted se vratio na treće mesto pobedom od 2:0 nad Evertonom

Fudbaleri Mančester junajteda Skot Mektomenej i Entoni Marsijal obezbedili su zasluženu pobedu nad Evertonom od 2:0 pošto su se domaćini u subotu popeli iznad Njukasl junajteda na privremeno treće mesto u Premijer ligi.

Tim Erik ten Haga Junajted je u napetoj trci za plasman među četiri najbolja, sa 56 bodova iz 29 utakmica, tri ispred Njukasla, koji ima utakmicu manje, i šest više od Totenhema Hotspura, a te ekipe igraju kasnije. u subotu.

Poraz od Evertona iz Šona Dajča, koji se bori da izbegne ispadanje, ostavlja ih na 16. mestu, van zone ispadanja samo na gol-razlici i na nivou od 27 bodova sa Notingem Forestom na 17. mestu i Bornmutom koji je 18.

Junajted je rano pritisnuo golmana Džordana Pikforda da se zaposli na suncem okupanom Old Trafordu i postavio kamp na polovini Evertona tokom većeg dela utakmice. Redsi su konačno nagrađeni u 36. minutu kada je Džejdon Sančo dodao loptu ka MekTominaju, koji je pogodio iz neposredne blizine.

Markus Rašford, koji je imao brojne šanse na svom 350. nastupu za Junajted u svim takmičenjima, postavio je Marsijalov gol u 71. centaršutom koji je zamenu u drugom poluvremenu našao sam u petercu.

Junajtedu je nedostajao Kazemiro, koji je u subotu završio zabranu igranja na četiri utakmice, ali njegov kolega vezni fudbaler Kristijan Eriksen vratio se posle povrede skočnog zgloba kada je ušao posle 77 minuta za svoj prvi nastup od 28. januara.