Mančester junajted platio 100 miliona dolara za brazilsku zvijezdu

Mančester junajted platio 100 miliona dolara za brazilsku zvijezdu

Mančester junajted će brazilsku zvezdu Antonija učiniti jednim od najskupljih potpisa u istoriji kluba nakon što je objavio da postoji dogovor sa Ajaksom za krilnog igrača.

Ovaj 22-godišnjak će potpisati petogodišnji ugovor sa Junajtedom, gde će se povezati sa bivšim menadžerom Ajaksa Erikom ten Hagom, koji je prešao na Old Traford na kraju prošle sezone.

Naknada je prijavljena na 81,3 miliona funti (94,4 miliona dolara) kao fiksni iznos sa 4,2 miliona funti (4,9 miliona dolara) u dodacima, uključujući isplatu solidarnosti bivšem brazilskom klubu Sao Paulo.

„Mančester junajted je postigao dogovor sa Ajaksom o transferu Antonija, pod uslovom medicinskih, finalizovanih uslova za igrače i međunarodnog odobrenja“, navodi se u saopštenju kluba.

„Entoni je postigao 31 gol i 27 asistencija u 134 klupska nastupa za Ajaks i Sao Paulo i dva gola i dve asistencije u devet seniorskih nastupa za svoj rodni Brazil. Osvojio je dve titule u Erediviziji i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2020.

Holandski šampion Ajaks je igrao tvrdoglavo oko konačnog dogovora, odbacivši prethodne ponude Junajteda pre nego što je postigao dogovor.

Igrač je pokušao da iznudi potez tako što se navodno udaljio sa treninga, a takođe je propustio pobedu Ajaksa u Erediviziji u Utrehtu u nedjelju.

Devet puta protiv Brazila i dva gola, Antoni će imati za cilj da uđe u tim svoje zemlje za Svijetsko prvenstvo u Kataru 2022. kasnije ove godine.

On je postao peto letnje potpisivanje Junajteda, nakon dolaska Tajrela Malasije, Kristijana Eriksena, Lisandra Martineza i Kazemira, u potrošnji od više od 200 miliona funti. To je ujedno i drugi posao između Junajteda i Ajaksa u trenutnom periodu nakon što se centralni bek Martinez pridružio holandskom timu u ugovoru vrijednom 56,7 miliona funti u julu.

Antoni je među najskupljim kupovinama Junajteda u istoriji kluba, a Pol Pogba prednjači sa svojim tadašnjim svetskim rekordom od 89 miliona funti od Juventusa 2016. Napadač Romelu Lukaku prešao je iz Evertona za početnih 75 miliona funti 2017. godine, iako je to cifra je trebalo da raste sa dodacima.

Posle katastrofalnog početka aktuelne kampanje u Premijer ligi porazom na svom terenu od Brajtona i poniženjem od 4-0 na gostovanju kod Brentforda, Ten Hagov tim je pružio uzbudljiv učinak i pobedio ogorčenog rivala Liverpul na Old Trafordu prošle nedjelje pre nego što je to usledio teškom -u subotu pobedio Sautempton sa 1-0.

Junajted sledeći put putuje u Lester na dnu tabele u Premijer ligi u četvrtak uveče, pre nego što će u nedjelju ugostiti lidera lige Arsenal.