Košmarna sedmica Liverpula: Palas odnio bodove sa Enfilda

Košmarna sedmica Liverpula: Palas odnio bodove sa Enfilda

Liverpulova sezona se pretvorila u košmar u samo sedam dana – od lidera i favorita za titulu u Premijer ligi je tim Jirgena Klopa došao u situaciju da se ne pita puno u borbi sa Mančester sitijem i Arsenalom.

Remi na „Old trafordu” protiv Mančester junajteda u prošlom kolu kao da je bio najava onoga što će se desiti sedam dana kasnije – „redsi” su na svom „Enfildu” poraženi od Kristal Palasa 1:0 u meču u kojem su promašili, ali i preživjeli, veliki broj šansi.

Kada se ovim rezultatima doda i debakl od Atalante u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope (0:3 u gradu Bitlsa), jasno je da je velikan podbacio u periodu sezone kada to nije smjelo da mu se dogodi.

Liverpulu je presudio gol Eberečija Ezea već u 14. minutu, a domaćin je potom imao sreće i da ne bude plus dva za rivala iz Londona.

Endi Robertson je spriječioi siguran gol za 0:2, a onda je počeo da promašuje Liverpul – do pogotka nisu mogli Diogo Žota , pa Kurtis Džons , Mohamed Salah … Bio je to jedan od onih duela kada je mreža rivala začarana.

Liverpul uz meč više ima dva boda manje od Mančester sitija, a Arsenal danas (dočekuje Aston Vilu od 17.30) ima šansu da se vratina vrh – u slučaju trijumfa bi imao bod prednosti u odnosu na tim Pepa Gvardiole .

Fulam je rutinski slavio protiv bezidejnog Vest Hema rezultatom 2:0 zahvaljujući golovima Andreasa Pereire .

Gosti su poveli već u osmom minutu posle katastrofalne greške Mavropanosa . Grči štoper nije uspio da primiri dugu loptu koja je letjela ka golu Vest Hema, spustio je direktno na nogu Andreasa Pereire i praktično mu asistirao za gol. Fulam je bio mnogo bolja ekipa u prvom poluvremenu i zasluženo je vodio.

Drugo poluvrijeme se nije mnogo razlikovalo od prvog. Vest Hem je imao nešto više napada, ali je gradski rival u 72. minutu iskoristio prazan prostor, Ivobi je u kontri video potpuno samog Pereiru koji je drugi put danas tresao mrežu Lukasa Fabijanskog .

Vest Hem nije bio ni blizu nivoa gradskog rivala, pa je Fulam upisao 12. pobedu u sezoni i sada su 12. sa 42 boda, dok je Vest Hem osmi sa šest bodova više.