Jaromir Jagr postigao je svoj rekordni 1.099 gol sa skoro 51

Jaromir Jagr postigao je svoj rekordni 1.099 gol sa skoro 51

Jaromir Jagr proslavio je svoj 51. rođendan oko nedelju dana ranije postigavši 1.099. gol i pretekao Vejna Greckog na vrhu liste.

Jagr, koji će 15. februara napuniti 51 godinu, postigao je gol za Kladno Knightse u nedelju u porazu od 5-4 od Trineca u Češkoj ligi.

Krilo, koji je bio drugi najbolji strelac NHL-a u 2018. kada su ga oslobodili Kalgari Flames, postigao je svojih 1.099 golova u profesionalnim utakmicama i na međunarodnim turnirima.

Jagr je sakupio pak iza mreže pre nego što je kliznuo oko njega i poveo Kladno sa 4-3 u 4:32 poslednjeg perioda. Bio je to njegov drugi poen na utakmici. Takođe je dobio asistenciju kada je Tomaš Plekanec, još jedan bivši NHL igrač, izjednačio na 1-1 u uvodnom periodu.

Uz tri gola i osam asistencija, Jagr ima 11 bodova na 19 utakmica za Kladno ove sezone.

Jagr je debitovao za Kladno kao tinejdžer i vratio se u klub — koji je sada vlasnik — nakon što su ga oslobodili Flames.

Jagr je karijeru završio u Severnoj Americi sa 844 gola u regularnoj sezoni i plej-ofu. Dodao je 93 gola u ruskoj ligi/Kontinentalnoj hokejaškoj ligi, 107 u čehoslovačkoj i češkoj ligi i 55 na međunarodnim takmičenjima, uključujući Olimpijske igre, svetska prvenstva, svetska prvenstva i Evro hokej tur.

Grecki, rekorder NHL lige sa 894 gola, imao je 1.072 gola u regularnoj sezoni i plej-ofu u NHL i VHA, a 26 na međunarodnim turnirima za odrasle. Među njima je 17 na Kupu Kanade, tri na Svetskom prvenstvu i šest na svetskim prvenstvima, prema Hockei Canada.