Čelsi je ponovo držao 0-0 od Liverpula posle Poterovog izlaska

Čelsi je ponovo držao 0-0 od Liverpula posle Poterovog izlaska

Čelsi je u utorak odigrao još jedan remi 0:0 od Liverpula u svom prvom meču od smene trenera Grejema Potera, a Plavci su pokazali istu nesposobnost da pretvore šanse u golove koji su doveli do pada trenera.

Četvrti ćorsokak bez golova u nizu između ova dva tima – uključujući prošlosezonsko finale FA i Liga kupa koje je Liverpul dobio na penale – sumirao je probleme koji su ove sezone mučili dva engleska teškaša.

Čelsi je dominirao u većem delu susreta u Premijer ligi, ali je odbacivao priliku jednu za drugom. Žoao Feliks i Mateo Kovačić su bili blizu u prvim minutima, a usledile su šanse koje je propustio Kai Haverc u još jednom bezubim igrama za Plave koji su postigli samo 29 golova u 29 prvenstvenih utakmica.

Risa Džejmsa, koga je privremeni trener Čelsija Bruno Saltor vratio na svoju opasniju ulogu pljačkaškog desnog beka, a Haverc je imao loptu u mreži sa obe strane poluvremena, ali su oba pokušaja bila isključena.

Liverpul je pokušao da natera Čelsi da plati za njihovu rasipnost na kraju prvog poluvremena svojim prvim trenucima opasnosti, uključujući i grubi udarac Fabinja koji je defanzivac Plavih Vesli Fofana odbio preko gola pogledom glavom. Feliks i Kovačić protraćili su dalje šanse za Čelsi u drugom poluvremenu.

Žrebom je Liverpul ostao na osmom mestu prvenstvene tabele, sedam bodova zaostatka za Totenhem Hotspurom na četvrtom mestu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nakon što je odigrao utakmicu manje od Sparsa. Čelsi je ostao zaglavljen na 11. mijestu.