Budućnost želi da se vrati pobjedama, Brnović poručuje: Petrovac pokazao da je neugodan, ali sve zavisi od nas

Budućnost želi da se vrati pobjedama, Brnović poručuje: Petrovac pokazao da je neugodan, ali sve zavisi od nas

Još deset kola do kraja, deset rundi koji obećavaju dramu do kraja… Meridianbet Prva crnogorska fudbalska liga nakon pauze zbog obaveza reprezentacije nastavlja se ovog vikenda i donijeće nove izazove za tandem sa vrha Budućnost i Dečić, ali i za prvog izazivača Mornar.

Aktuelni prvak u subotu od 18 sati dičekuje Petrovac, tim iz Tuzi tri sata ranije gostuje kod Arsenala u Tivtu, dok će Barani u istom terminu igrati protiv Jezera u Beranama.

Budućnost na pauzu nije otišla u dobrm raspoloženju s obzirom na to da je u prethodnom kolu poražena od Mornara u Baru (1:0), pa će povratak pobjedama tražiti protiv drugog tima sa crnogorske obale.

„Motivisani smo da ostvarimo pobjedu, jer bi uticala na naše samopouzdanje nakon neuspjeha u prethodnom kolu“, poručio je za klupski sajt Miloš Brnović, vezista „plavih“ koji je tokom pauze debitovao za reprezentaciju Crne Gore.

Budućnost i Petrovac odigrali su ove sezone dva meča, a oba su režirala dramu u sudijskoj nadoknadi.

Stefano Almeida donio je trijumf „plavima“ u 91. minutu meča pod Goricom (2:1), dok je u drugom duelu Radoš Dedić pogodio u 94. za tada veliki bod „neboplavih“ (2:2).

„Petrovac je dokazao da je neugodan za nas, jer su obje prethodne utakmice bile teške. Znamo da protivnik ima šta da pokaže, ali kao i uvijek mislim da sve zavisi od nas, pogotovo kada igramo na našem terenu“, istakao je Brnović.

Nakon pauze slijedi ubrzan 1.CFL ritam, pa će se u narednih osam dana odigrati tri kola, a Budućnost osim sa Petrovcem očekuju i dueli sa protiv Mladosti (srijeda) i veliki derbi sa Dečićem u nedjelju, 7 aprila.

„Naredne tri utakmice mogu da usmjere prvenstvo pred sam finiš, ali mislim da je sljedeća protiv Petrovca najbitnija i ukoliko nju riješimo kako se nadamo, onda će sljedeće dvije biti lakše za nas“, jasan je Brnović.

O debiju za reprezentaciju kaže…

„Stvarno sam presrećan zbog debija, ostvarilo se nešto što sam sanjao od malih nogu. Vjerovao sam u to, zato mi poziv i debi predstavlja još veći uspjeh, naročito sada kada se sve malo sleglo – vidim koliko familiji i svim ljudima oko mene to znači i zbog toga sam srećan“, zaključio je Brnović.

Iz Budućnosti je saopšteno da će ulaz za utakkmicu sa Petrovcem biti slobodan.

Meridianbet 1. CFL, 27. kolo

Subota

15.00h Jezero – Mornar

15.00h Sutjeska – Rudar

15.00h Arsenal – Dečić

15.00h Jedinstvo – Mladost DG

18.00h Budućnost – Petrovac