Brnović pred gostovanje Jezeru: Moramo da vratimo timski duh

Brnović pred gostovanje Jezeru: Moramo da vratimo timski duh

Nakon tri vezana meča bez pobjede fudbaleri Sutjeske su prepustili prvo mjesto ekipi Budućnosti.

Ekipa Nenada Brnovića je posljednja dva meča odigrala u Nikšiću i od mogućih šest, osvojila samo bod, a u prethodnom kolu iznenađujuće poražena od Jedinstva (4:3). Aktuelni šampion sada je na drugom mjestu, ima meč više i pet bodova manje od Budućnosti, a sjutra (15), u 29. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige gostuje Jezeru.

Sutjeska je već jednom poražena od Jezera ove sezone – bilo je to upravo u gostima, 9. oktobra prošle godine, kada je domaća ekipa slavila 1:0. Na ostala tri meča, uključujući i onaj u Kupu, slavili su nikšićki „plavi“. Posljednji put na startu drugog dijela sezone kada je bilo 4:2.

„Na posljednjem gostovanju Jezeru smo poraženi. Dosta su nas namučili i u Nikšiću prije dva mjeseca. Disciplinovani su, primaju malo golova, dobro igraju iza lopte, a njihovo najjače oružje je transformacija iz odbrane u napad i prekidi. Jasno je da imamo problema, ali se nadam da nećemo dozvoliti protivniku da ih iskoristi. Moramo da se skupimo, da vratimo timski duh, koji nas je ranije krasio i da vratimo pobjednički mentalitet. Siguran sam da to možemo, da će igrači dati maksimum da izvučemo pozitivan rezultat“, kazao je na današnjoj konferenciji Brnović.

Ni Jezero nije odavno slavilo. Ekipa je vezala šest mečeva bez pobjede (pet remija i poraz). Posljednji trijumf Jezero je zabilježilo nad tivatskim Arsenalom, krajem februara. I to je jedini trijumf ekipe iz Plava u drugom dijelu sezone. A računajući i prvi dio sezone ekipa je na 16 mečeva zaredom samo jednom pobijedila.

„Nadamo se da ćemo ostvariti pobjedu i prekinuti niz od tri meča bez trijumfa. Jezero nije rival protiv kojeg treba da se vadimo – teško primaju golove. Ako mi budemo 100 odsto spremni, onda ćemo pobijediti“, smatra fudbaler Sutjeske Marko Vučić.