Đavoli su potpisali trogodišnji ugovor sa bratom Džeka Hjuza Lukom

Đavoli su potpisali trogodišnji ugovor sa bratom Džeka Hjuza Lukom

Nju Džersi Devilsi potpisali su odbrambenog igrača Lukea Hjuza – mlađeg brata zvezdanog centra Džeka Hjuza – na trogodišnji, početni ugovor koji počinje ove sezone.

Generalni menadžer Devilsa Tom Ficdžerald objavio je ugovor u subotu, dan nakon što je sezona tima Luke Hughesa iz Mičigena završena porazom Frozen Four od Kuinnipiac-a.

Početak ugovora ove sezone omogućiće Luku Hjuzu da postane slobodna agencija godinu dana ranije. Finansijski uslovi ugovora nisu objavljeni.

Luk Hjuz je bio četvrti ukupno izabrani na NHL draftu 2021. Njemu je dodeljen dres sa brojem 43, ali trener Devilsa Lindi Ruf rekao je da neće biti u postavi u subotu uveče kada se Nju Džersi suoči sa Bruinsima u Bostonu.

19-godišnji Hjuz bio je pomoćnik kapitena Volverinsa kao drugi student i bio je na drugom mestu po strelcima sa devet golova i 33 asistencije. Njegov ukupan broj poena bio je na drugom mestu za sve NCAA odbrambene igrače ove sezone.

Džek Hjuz, 21, bio je prvi ukupni izbor na NHL draftu 2019. On vodi Đavole po broju golova ove sezone i bio je Ol-star prethodne dve sezone.

Lukeovog najstarijeg brata, Kvina, odabrao je Vankuver sa sedmim izborom na NHL draftu 2018. Luk i Džek će označiti treći skup braće koji će istovremeno igrati za franšizu. Patrik i Piter Sundstrom su igrali za Nju Džersi 1989-90. Bob i Pol Miler su igrali za Kolorado 1981-82, poslednju sezonu koju su Rockiesi igrali u Denveru pre nego što su prešli u Nju Džersi i postali Devilsi.