Sevilja, Selta među vrhunskim timovima koji napreduju u Kupu

Sevilja, Selta među vrhunskim timovima koji napreduju u Kupu

evilja koja muči se kreće na pauzu za Svijetsko prvenstvo sa pozitivnim rezultatom pošto je pobedila šestoligaša Velardea sa 2-0 i plasirala se u drugo kolo Kupa kralja u nedjelju.

Tangi Nijanzu je postigao gol u prvom poluvrijemenu, a Rafa Mir je u 90. minutu postigao mrežu za tim Horhea Sampaolija, koji se nalazi u zoni ispadanja u španskoj ligi.

Sevilja je pobjedila samo u jednoj od poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima. Ispao je u grupnoj fazi Lige šampiona nakon razočaravajuće kampanje. Sampaoli je preuzeo Hulena Lopetegija, ali još uvek nije uspeo da vrati tim na pravi put.

„Sada moramo da se pripremimo, sve dobro procenimo i vidimo šta će se dalje dešavati“, rekao je Sampaoli posle pobede u nedjelju u kojoj je Sevilja dominirala, ali je samo zapečatila rezultat posle Mirovog kasnog gola.

Sevilja je imala skoro 90% poseda protiv Velardea, koji je imao samo jedan pokušaj na golu u celom meču — i nije bio na golu. Sevilja je imala više od 30 sopstvenih pokušaja.

Prvo kolo Kupa Kralja igra se u pojedinačnoj eliminaciji kod kuće nižih timova. Četiri tima koja ne moraju da igraju u ovoj fazi brane šampiona španske lige Real Madrid, brane pobednika Kupa Kralja Real Betis, drugoplasiranog Kupa Valensije i trećeligaškog šampiona Rasing Santander.

Prvoligaš Kadiz, koji je pretposlednji u španskoj ligi, primio je gol u nadoknadi vremena u porazu od trećeligaša Real Unijona rezultatom 3-2 u prvom preokretu u kojem je učestvovao vrhunski tim.

Selta Vigo je savladala šestoligaški Algar rezultatom 6-1, sa šest različitih igrača koji su postigli golove i prekinuli timski niz od sedam utakmica bez pobeda u svim takmičenjima. Selta ima bod ispred Sevilje u španskoj ligi, odmah van zone ispadanja.

Ostali vrhunski klubovi koji su napredovali u nedelju su Đirona i Rajo Valjekano.

U subotu su Atletiko Madrid, Viljareal, Majorka, Osasuna, Espanjol i Valjadolid takođe pobedili protivnike iz nižeg ranga. Elče, koji je posle 14 kola na poslednjem mjestu i bez pobjede u španskoj ligi, ostvario je prvu pobjedu u sezoni pošto je pobjedio Alkoru.

Atletik Bilbao, koji je stigao do četvrtog mjesta u ligi pre pauze za Svijetsko prvenstvo, igrao je kasnije u nedjelju sa četvrtoligašem Alzirom. Atletik ima 23 titule u kupu, drugi za Barseloninom 31.