Rendžers je pobjedio Ajaks sa 4-0 u teškom revanšu Lige šampiona

Rendžers je pobjedio Ajaks sa 4-0 u teškom revanšu Lige šampiona

Prvi meč Rendžersa u Ligi šampiona u poslednjih 12 godina završio je kao otrežnjujuće iskustvo.

Škotski klub je primio tri gola u uvodnih 33 minuta i poigrao se u drugom poluvremenu nakon poraza od Ajaksa od 4-0 u sredu.

Edson Alvarez, Stiven Berghuis i živahni napadači Mohamed Kudus i Stiven Bergvijn bili su strelci za Ajaks na Johan Krojf areni, nastavili su snažan početak sezone holandskog šampiona posle pet uzastopnih pobjeda u Erediviziji.

Dok Ajaks ne pokazuje neposredne efekte gubitka Sebastijena Halera, Antonija i Lisandra Martineza u letnjem prelaznom roku, Rendžers je izgledao jako nedovoljno kvalitetan na početku kampanje Grupe A koja će takođe uključivati utakmice protiv Napolija i Liverpula.

Samo povratak na ovaj nivo je podvig za Rendžers s obzirom na njegove modrice u prošloj deceniji koje su započele tako što je klub degradiran na najniži nivo škotskog fudbala zbog finansijske krize koju je izazvalo nesmotreno loše upravljanje bivšeg vlasnika.

Međutim, tim ima veliki zadatak da izbegne mjesto na poslednjem mjestu u grupi nakon što ga je nadmašio Ajaks, koji je napredovao u 17. minutu kada je Alvarez glavom pogodio kući neopažen iz Berghuisovog desnog ugla.

Rendžers je imao nesreću što je dodatno zaostao u 32. kada je Berghuisov udarac odbio defanzivca Džejmsa Sendsa da bi prevario golmana Džona Meklaflina i zavrteo u mrežu.

Minut kasnije bilo je 3-0 kada je Kudus jurišao u prostor, zadržavajući kapitena Rendžersa Džejmsa Tavernijea, i žestoko šutirao preko Meklaflina i u dalji ugao.

Trener Rendžersa Đovani van Bronkhorst napravio je tri zamene na poluvremenu, uključujući i uklanjanje Tavernijea, u pokušaju da preokrene situaciju, ali je to samo omogućilo Ajaksu da se ojača.

Domaćini su bili neumoljivi u svom presingu i zadržavanju lopte, a Kudus se posebno istakao, sa jednom trčanjem u kojem je driblingom prošao pored tri odbrambena igrača pre nego što mu je odbijeno ukidanje u poslednjem dahu dok se spremao da šutira.

Borna Barišić je imao gol za Rendžers koji je VAR isključio zbog ofsajda u nadogradnji, a Bergvijn je završio ubedljivu pobedu u 80. nabacivši labavi pas unazad od Rajana Džeka da bi zaobišao golmana i ubacio u praznu mrežu.

Rendžers je izgubio uzastopne utakmice sa 4-0, nakon poraza od žestokog rivala Seltika u derbiju Stare firme u subotu.