Olakšanje za Real Madrid jer Benzema ima lakšu povrijedu tetive

Olakšanje za Real Madrid jer Benzema ima lakšu povrijedu tetive

Ne očekuje se da će Karim Benzema dugo ostati van terena, jer je Real Madrid rekao u srijedu da francuski napadač ima povrijedu tetive i nategnut mišić na desnoj butini.

Benzema je morao da bude zamenjen u 30. minutu pobede Madrida nad Seltikom od 3:0 u prvom meču tima u grupnoj fazi Lige šampiona u utorak.

Klub je saopštio da je Benzemi dijagnostikovana „povrijeda tetive semitendinozusa i naprezanje mišića kvadricepsa na desnoj butini“.

Madrid nije dao raspored za Benzemin povratak, rekavši da će se njegov oporavak i dalje procenjivati.

Španski mediji navode da se očekuje da će odsustvovati nekoliko nedelja, što znači da će verovatno propustiti derbi u Madridu protiv Atletiko Madrida u španskoj ligi 18. septembra. pripreme za predstojeću međunarodnu pauzu.

Benzema se povukao tokom sprinta sa loptom nakon što je pomogao odbrani u zadnjem polju. Stavio je ruku na lice dok je polako izlazio sa terena nakon što ga je zamenio Eden Azar, koji je postigao gol i pomogao da se postavi još dvojica.

Trener Madrida Karlo Anćeloti umanjio je važnost Benzemine povrede posle meča, rekavši da se čini da nije ozbiljna.

34-godišnji Benzema ulazi u najbolju sezonu u istoriji, kada je bio prvi strelac i Lige šampiona i španske lige, takmičenja koje je Madrid osvojio.

Postigao je 15 golova samo u Ligi šampiona, uključujući i neke odlučujuće u izuzetnom trku tima do rekordne 14. titule prvaka Evrope.