U zgradu ministarstva uloženo sedam miliona evra a ne radi hlađenje

U zgradu ministarstva uloženo sedam miliona evra a ne radi hlađenje

Od početka proljeća, a samim tim i od dolaska toplijih dana svi zaposlenici koji rade u zgradi ministarstava koja se nalazi na Rimskom trgu su, kako navode u velikom problem. U pomenutoj zgradi nama nikakvog hlađenja, a temperature u kancelarijama su nerijetko i 32 stepana Celzijusa. Službenici su jako revoltirani i većina je mišljenja da, ako se nešto ne promijeni, u narednom periodu ne dolaze na posao.

„ Stvar još više dobija na značaju ako se zna da je u pomenutu zgradu, prije samo dvije godine, za rekonstrukciju uloženo nevjerovatnih sedam miliona evra (što se može provjeriti u Ministartvu kapitalnih investicija, koje je nadležno za pomenuti PEEPB projekat i rekonstrukcije javnih zgrada). Zgrada je adaptirana preko projekta PEEPB (promotion of energy efficiency in public buildings), koji realizuje Ministarstvo kapitalnih investicija kroz kreditni aranžman sa Kfw bankom. Rekonstrukciju ove zgrade od samog početka prate kontraverze, a postoje glasine da se radi o velikoj korupciji ”, navodi se u saopštenju dostavljenom našoj redakciji i pojašanjava da je pomenuta suma od 7.000.000 evra potrošena samo za termotehniku (grijanje, ventilaciju i hlađenje).

„ Drugi radovi nisu izvođeni (rekonstrukcija krova, spoljnog omotača..) već samo termotehnika koja poslije samo dvije godine – ne radi. Samo za termotehniku 7 miliona evra (za te pare se mogla izgraditi kompletna nova zgrada – iz temelja) i već poslije dvije godine nema halađenje !?.

U obraćanju medijima zaposlenih se navodi da Ministarstvo kapitalnih investicija nikada nije uradilo reviziju pomenutog (PEEPB) projekta (EEPPB u ranijim fazama), a neki drugi objekti koji se rekonstruišu preko pomenutog su, nakon višegodišnje rekonstrukcije ostali u nefunkcionalnom stanju (vrtić „Naša Radost“ u Herceg Novom i mnogi drugi..).