Sastanak premijera Abazovića sa predsjednikom Privredne komore Srbije

Sastanak premijera Abazovića sa predsjednikom Privredne komore Srbije

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i ocijenio taj susret kao pokušaj da se resetovanje odnosa Srbije i Crne Gre svede na ono što je najvažnije za građane, a to je privreda, prenosi RTCG.

Dritan Abazović je rekao da se danas razgovaralo sa kompanijama iz Srbije o nekoliko biznis projekata kada je riječ o infrastrukturi i turizmu, ali i o regionalnoj saradnji i suzbijanju barijera koje postoje za biznis bilo da su one na granici, u upravama carine dvije zemlje ili na drugim mjestima.

Ocijenio je da je vrlo zadovoljan susretom i da smatra kako on može da rezultira dobrim stvarima i da fokus javnosti u obje države usmjeri na ekonomiju.

On je rekao kako misli da su biznis zajednice u obje države željne poboljšanja odnosa.

Čadež je ocijenio da su Srbija i Crna Gora privredno veoma upućene jedna na drugu, što se najbolje vidi po trgovinskim vezama.

„Želim da vam zahvalim što ste i prije nego što ste postali premijer imali jasnu viziju da cio region moramo da zasnujemo na budućnosti, a ne na prošlosti“, rekao je Čadež obraćajući se Abazoviću.

Čadež je dodao da je veoma važno da dvije strane budu u stalnoj komunikaciji i najavio formiranje radnih grupa dvije zemlje koje će se baviti temama poput snabdijevanja hranom, ali i ubrzanjem protoka robe i usluga preko granice.

„Crna Gora ima veliki potencijal da postane logistički hab cijelog regiona. Postoji ogroman interes stranih i domaćih kompanija koje Crnu Goru vide kao opciju za rješavanje svojih logističkih problema, ali i da se unaprijede turistički potencijali Crne Gore koju svi vidimo kao pre svega prijateljsku zemlju“, rekao je Čadež.