Novi premijer pozvao ministre da obazrivo troše resurse

Novi premijer pozvao ministre da obazrivo troše resurse

Nova Vlada Crne Gore, izabrana u četvrtak, održala je juče konstitutivnu sjednicu, prvu koja je bila otvorena za javnost, prenosi agencija Beta.

Novi premijer Dritan Abazović kazao je da put njegove Vlade „neće biti lak“, ali da su ministri „nesebično dali sebe da se urade neke dobre stvari za Crnu Goru“ i da „nikome ništa ne duguju sem građanima“.

Abazović je ministre pozvao da „budu obazrivi“ pri korištenju državnih resursa” i da „svojim primjerom maksimalno čuvamo državni budžet“ jer „ne želim da… neke stvari koje su nam ranije smetale nastavimo kao praksu“, prenosi Aljazeera.

Rekao je da bi „volio da sve sjednice budu efikasne i da vrijeme trošimo na značajne stvari, otvorenim dijalogom, kako bismo donijeli najbolje odluke za građane“.

Premijer je najavio da će sjednice Vlade sazivati do 09:00 sati, „ukoliko bude tehnički izvodljivo“.

Za savjetnika premijera Vlada je izabrala doskorašnjeg ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, jedinog od ministara iz donedavne vlade Zdravka Krivokapića.

Vlada je danas imenovala novog generalnog sekretara Borisa Marića koji je ranije bio državni sekretar u Ministarstvu pravde, dok ga tadašnji premijer Zdravko Krivokapić nije smijenio.

Ostavite odgovor