Krivokapić: Razdvajanje Milatovića i Spajića uzbuna za ostale političke aktere

Krivokapić: Razdvajanje Milatovića i Spajića uzbuna za ostale političke aktere

Razdvajanje predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i premijera Milojka Spajića je zapravo uzbuna za ostale političke aktere, saopštio je bivši predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

On je, u objavi na društvenoj mreži Iks, kazao da je situacija takva da će Spajić i Milatović uživati kumulativnu podršku od blizu 60 odsto birača, i to, kako je naveo, na prvim narednim parlamentarnim izborima 2027. godine.

„A onaj koji nas je rušio zajedno sa DPS-om će završiti na obroncima cenzusa“, dodao je.

Krivokapić je ocijenio da Milatović predstavlja veliku opasnost po glasačko tijelo Demokrata i koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

„Milojko je danas premijer i prva ličnost vladajuće većine, a Jakov predsjednik države i možda budući lider nekog novog političkog subjekta. To znači da Milojko polako ali sigurno zauzima liberalniji dio biračkog tijela, a Jakov vješto ulazi u konzervativniji dio. Dok Milojko spretno razbija biračku tvrđavu nekadašnjeg DPS-a, Jakov predstavlja veliku opasnost po glasačko tijelo Demokrata i ZBCG. Njihovo razdvajanje je zapravo uzbuna za ostale političke aktere. Dok Milojko spretno razbija biračku tvrđavu nekadašnjeg DPS-a, Jakov predstavlja veliku opasnost po glasačko tijelo Demokrata i ZBCG. Njihovo razdvajanje je zapravo uzbuna za ostale političke aktere“, navodi se u objavi.

„I dalje sam ubijeđen da će njih dvojica zajedno, bez obzira na ispoljene razlike, uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju. Živi bili, pa vidjeli“, zaključio je Krivokapić.