Knežević: Amabasadoru Srbije Božoviću zabranjen ulazazk u Crnu Goru

Knežević: Amabasadoru Srbije Božoviću zabranjen ulazazk u Crnu Goru

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je da je „na zahtev ANB (Agencija za nacionalnu bezbjednost) ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru“.

„Upravo sam informisan da je na zahtjev ANB-a ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru. Sad je na redu srpski narod u Crnoj Gori. Protjerajmo Srbe, vratimo Kavčane, EU ne može da čeka“, napisao je Knežević na Tviteru.

On je dodao da je aktuelni ministar spoljnih poslova i počasni predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić od danas i zvanično premijer crnogorske Vlade.

Božović je krajem novembra 2020. proglašen za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, nakon što je Podgoričku skupštinu nazvao „oslobođenjem“ i „slobodnom voljom“ crnogorskog naroda.

Božović je ostao da iz Beograda obavlja funkciju, a i pored najave da bi se moglo recipročno odgovoriti zvaničnoj Podgorici, Vlada Srbije je odustala od proglašavanja ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića personom non grata.

Ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić uputio je 15. avgusta urgenciju Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako bi ponovo zatražio „promptnu zabranu ulaska i udaljenje“ Vladimira Božovića, proteranog ambasadora Srbije u Crnoj Gori, ukoliko je na teritoriji države.

Krivokapić je 29. avgusta kazao je da je Ministarstvo spoljnih poslova tražilo da se Božović udalji, a zatim da mu se promptno zabrani ulazak u Crnu Goru.

„Ministarstvo spoljnih poslova je već dva puta tražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima“, napisao je tada Krivokapić na Tviteru.