Jednoglasno usvojen Predlog zakona

Jednoglasno usvojen Predlog zakona

Poslanici Skupštine Crne Gore jednoglasno su usvojili Predlog zakona o izmjeni dopuna zakona o akcizama i Predlog zakona o izmjena i dopunama zakona o porezu za dodatnu vrijednost.

Za izmjene i dopune Zakona o akcizama je glasalo 49 poslanika. Zakona o porezu na dodatu vrijednost 50 poslanika.

Podrškom 45 poslanika usvojene su dopune Zakona o lokalnoj samoupravi. Podsjećamo, Zakonodavni i Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu glasovima poslanika nove parlamentarne većine podržali dopune zakona.

Dopunama Zakona predloženo je da istog dana budu održani izbori u Pljevljima, Rožajama, Plavu, Tivtu, Budvi, Plužinama, na Žabljaku, u Bijelom Polju, Šavniku, Baru, Danilovgradu, Kolašinu, Podgorici i Golubovcima, opštini u okviru Glavnog grada.

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet prihvatio je predlog ministra finansija Aleksandra Damjanovića da se amandman šefa kluba „Crno na bijelo“ Miloša Konatara o povećanju akcize na duvanske proizvode koriguje,  tako što bi se cijena kutije cigareta povećala za oko deset centi od 1.juna.

Damjanović je predložio da se ubrza primijena obaveze iz akciznog kalendara pa obaveze koje su trebale da se primijene 1. januara naredne godine važiće od 1.juna ove godine, a obaveze koje su pristizale 1. januara 2024.godine da se počnu primjenjivati od 1. januara 2023.

izvor RTCG

Ostavite odgovor