Demokrate: Način na koji je predloženo povlačenje DUP-ova Gorica i Stara varoš neozbiljan i površan

Demokrate: Način na koji je predloženo povlačenje DUP-ova Gorica i Stara varoš neozbiljan i površan

Treća Sjednica novog saziva Skupštine Glavnog grada koja je započeta 11.maja, nastavljena je danas.

Na početku sjednice odbornici su infomisani da je na odborničko mjesto ostavku podnijela Ana Đelević iz URE.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Podgorica Jelena Borovinić Bojović kazala je da je Odbor za imenovanja 17.maja objavio dva javna poziva.

”Javni poziv za po tri člana, predstavnika NVO, u Savjetu za pitanja lica sa invaliditetom SO Glavnog grada i Savjetu za saradnju Glavnog grada i nevladinih organizacija“, navela je Borovinić Bojović.

Gradski menmadžer Marjan Junčaj predstavio je Izvještaj o sprovođenju strateškog plana razvoja Glavnog grada od 2020. do 2025. godine, za 2022.godinu.

”U skladu sa zakonom Glavni grad je u obavezi da do 30.aprila dostavi Ministarstvu ovaj dokument. Pored toga dostavljen je i Skupštini. Ispred vas je dokument koji predstavlja veliki pomak u cilju relizacije glavnog cilja, bolji kvalitet života građana Podgorice. Mislim da smo u strateškom planu uspjeli da od svih službi prikupimo podatke i da vam prezentujemo onako kako ste vidjeli. Speman sam za sva pitanja koje imate“, kaže Junčaj.

U ime Odbora za uređenje, Vasilije Čarapić je kazao da su razmatrali izvještaj.

”Na Odboru je konstatovano da je sami strateški plan izrađen u skladu sa metodologijom. Radi se o kvalitetnom dokumentu u tehničko-pravnom smislu. Razmatrajući izvještaj za 2022.godinu Odbor je donio odluku i predlaže da se izvještaj ne usvoji, sa dva glasa za, tri protiv i sa jednim uzdržanim glasom“, kaže on.

Branko Vuković iz Demokrata kazao je da će biti uzdržani kada je riječ o izvještaju o sprovođenju strateškog plana razvoja Glavnog grada od 2020. do 2025.

”Kada je riječ o povlačenju dupova Gorica i Stara varoš, klub odbornika Demokrate-Demos će glasati za. Želim da se ogradim, po meni, način na koji su predložene ove dvije tačke je neozbiljan i površan. Postoji mogućnost da dođemo u jednu zonu pravne odgovornosti, da urušimo integritet i ogled ovog doma. Ali u razgovoru sa građanima, oni to od nas očekuju, a za mene i moje kolege je sve što radimo meritum mišenje građana“, ističe Vuković.