Demokrate: Abazović u Spužu tajno pojećivao Škaljarce i Kavčane

Demokrate: Abazović u Spužu tajno pojećivao Škaljarce i Kavčane

Dok su Demokrate i Aleksa Bečić govorili o kriminalim klanovima zvanim Škaljarci i Kavčani, Dritan Abazović je Škaljarce i Kavčane tajno posjećivao u zatvoru u Spužu, gdje je primao uputstva za udar na one koji se bore protiv njih, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na upit Građanskog pokreta URA zašto u svojim „teatralnim nastupima“ Bečić nigdje ne pominje članove organizovane kriminalne grupe Škaljari.

Prvobitno je Bečić poručio da će Crna Gora saznati sa kim je i o čemu aktuelni premijer razgovarao preko SKY aplikacije, kao i da li je bilo „nekih zanimljivih susreta i sa kim“.

„Takođe, činjenice govore da, u vrijeme kada je Abazović koordinirao bezbjednosnim sektorom Radoje Zvicer je pobjegao iz Crne Gore, zli jezici bi pitali: „Ko mu je ovo obezbijedio?'“, upitali su iz Demokrata.

Oni tvrde da se „nikada i ni sa kim nijesmo sreli tajno“, a da ako jesu, Abazović i „gospodo iz Škaljarskog i Kavačkog klana, čiju je koordinaciju preuzeo Abazović, dokažite“, a oni se ako to dokažu „sele iz politike, ali i iz Crne Gore“.

U svom reagovanju navode i da dok su se Demokrate borile za nezavisan Tužilački savjet, Abazović je „po sopstvenom priznanju, iza scene Vučiću obećao da će SDT birati Andrija Mandić“.

Dodaju i da je Abazović „pod pritiskom Demokrata morao da prizna da je posjedovao i koristio kriptovani telefon sa SKY aplikacijom, a zašto je slagao da ga je odmah prijavio službama bezbjednosti o tome će tek biti riječi“.

Dodaju i da dok su Demokrate zakazivale kontrolno saslušanje na temu “Ko je Belivuka pustio u Crnu Goru”, Abazović je „po zahtjevu mafije naredio svojim poslanicima da ne dođu na sjednicu kako se sjednica ne bi održala, a sve sa ciljem da se kriminalci ne bi razotkrili“. „A, zašto? Zato što Abazović štiti pripadnike Škaljarskog i Kavačkog klana“.

Oni ističu i da dok su „hapšene i procesuirane zbog političkih obračuna bivšeg SDT-a“, Milivoje Katnić je Abazoviću krajem godine, nakon najave pravljenja većine sa DPS-om, pred kamerama čestitao “povratak na pravu stranu”. „Bratski ga i veoma prisno zagrlivši, o čemu svjedoči i umilni osmijeh Abazovića. Tu se krije tajna zašto je Abazovićeva URA jedini subjekt kojeg Katnić nije proganjao, jer je URA podmetnuto kukavičije jaje Škaljarskog i Kavačkog klana“, smatraju Demokrate.