Crnu Goru što prije uvesti u EU

Crnu Goru što prije uvesti u EU

Crna Gora je od sticanja nezavisnosti napredovala, ali i propustila mnoge šanse, poručio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić povodom Dana nezavisnosti. Ipak naglašava da ne treba plakati za prolivenim mlijekom, već je potrebno Crnu Goru što prije uvesti u Evropsku uniju kako bi obezbijedili standard i bolji život naših građana.

„Crna Gora bi bila mjesto susreta raznih zlih ideologija da nijesmo punopravna članica NATO-a, sada je bitno u EU obezbijediti demokratski standard, a time i mnogo bolji život naših građana. Da smo danas u EU dvadeset puta bismo više pomoći dobijali od EU po glavi građana“, kazao je Krivikapić i ukazao na susjednu Hrvatsku.

„Pogledajmo Hrvatsku, šta to za nju znači, i to su te propuštene prilike, to je to istorijsko vrijeme koje nijesmo ugrabili, ali sada je prilika i sada je moramo ugrabiti da budemo u tom roku od dvije do tri godine u završetku pregovora, samim tim, suštinski punopravni član. Ja poslije svega što znam o stvaranju nezavisne Crne Gore, atlanske Crne Gore, imam puno uvjerenje da mi to možemo. Da je to cilj koji je ostvariv“, kazao je Krivokapić.

Ostavite odgovor