Abazović pozdravio akciju SDT-a: Nadam se da će ruka pravde stići i ostala lica

Abazović pozdravio akciju SDT-a: Nadam se da će ruka pravde stići i ostala lica

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i pripadnicima Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) na akciji koja je sprovedena u nedjelju u kojoj su lišeni slobode oni koji su, kako je rekao, „aktivni članovi narko kartela u Crnoj Gori“.

Podsjećamo, R.P. V.L.i B.O. Specijalno odjeljenje policije uhapsilo je po nalogu SDT-a, a zbog sumnje na krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Ohrabrenje da se nastavi u istom duhu, sve ovakve akcije koje se dešavaju utiču direktno na ekonomske benefite države. Ovo je velika stvar, to je posljedica dobre saradnje sa Europolom i nadam se da će ruka pravde stići i ostala lica“, poručio je Abazović na današnjoj sjednici.

Odlazeći premijer osvrnuo se i na upit bivših radnika Košute sa Cetinja, rekavši da će Vlada uložiti napore da se rebalansom budžeta opredijele sredstva za njih. Novca ima, ali da bi mogla da se distribuira bilo kakva akcija treba nam tehnički rebalans budžeta.

„Novac koji imamo u kasi, da možemo da ga koristimo. Mi ne možemo da sprovedemo to dok Parlament ne radi u punom kapacitetu. Nepravda je učinjena radnicima širom Crne Gore. Kao što smo to mnogo puta radili, zaposleni mogu da računaju da će predlogom budžeta za 2024. biti opredijeljena sredstva za njih, odnosno da ćemo uložiti napore za to“, istakao je on.

Dodao je da je sistem video nadzora koji će profunkcionisati u Podgorici, Baru i Budvi veliki korak naprijed.

„Dešavaju se razne stvari koje nose bezbjednosne rizike. Radi se o opštoj bezbjednosti građana, a i saobraćaja. Hvatamo korak sa vremenom i svijetom“, kazao je Abazović.