Obbojkašice Srbije u finalu Svijetskog prvenstva

Obbojkašice Srbije u finalu Svijetskog prvenstva

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Svetskog prvenstva nakon pobede nad selekcijom SAD, 3:1. Rival u finalu biće im bolja selekcija iz duela Italija – Brazil.

Odbojkašice Srbije savladale su reprezentaciju SAD 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23) i plasirale se u finale Svetskog prvenstva.

Oprezno su ušle u meč odbojkašice obe reprezentacije, ali su izabranice selektora Santarelija u prelomnim trenucima prvog seta napravile razliku od dva poena (11:9), a kasnije jačim tempom povećavale prednost, što je rezultiralo osvajanjem prvog seta na meču.

Aktuelne svetske prvakinje, odbojkašice Srbije i trenutne olimpijske šampionke, reprezentativke SAD su u drugom setu nastavile sa opreznom igrom i velikom borbom.

Slično kao i u prvom setu, Srbija je u odlučujućim momentima napravila seriju od četiri poena (12:8), a zatim oprezno i uspešno privela drugi set kraju.

Treći set bolje su otvorile odbojkašice SAD. Srbija je pokušala da se odupre protivniku, ali bezuspešno. SAD je nametnuo svoju igru u trećem setu i na kraju ubedljivo slavio.

Na startu četvrtog seta Srbija je napravila prednost od četiri poena (8:4), ali su odbojkašice SAD neutralisale napade Srbije i preuzele vođstvo, međutim efikasnim napadima izabranice selektora Santarelija okrenule tok meča svoju korist i osvojile četvrti set.

Najefikasnija odbojkašica Srbije u polufinalu protiv SAD sa 33 postignuta poena bila je Tijana Bošković, dok je Buša upisala 15. 

Kod Amerikanki, Kelsi je imala 18, a Andrea Drus 14 poena. 

Srbija u finalu čeka bolju reprezentaciju iz duela Italija – Brazil, taj meč je programu u četvrtak u 20.00 časova.

izvor RTS

Finale i meč za treće mijesto biće odigrani u subotu u Apeldornu.