Vešović odgovrio Ibrahimoviću: Deportacija Bošnjaka nije mrlja na obrazu Crne Gore, već zločin Vašeg koalicionog partnera!

Vešović odgovrio Ibrahimoviću: Deportacija Bošnjaka nije mrlja na obrazu Crne Gore, već zločin Vašeg koalicionog partnera!

Kandidat za poslanika Narodne koalicije – Složno i tačka i odbornik u Skupštini Glavnog grada Stefan Vešović reagovao je na današnju izjavu predsjednika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića u kojoj je naveo da je „zločin deportacije tamna mrlja na obrazu Crne Gore“.

On je poručio Ibrahimoviću da deportacija bošnjačkih izbjeglica nije tamna mrlja na obrazu Crne Gore, već njegovog koalicionog partnera Mila Đukanovića.

– Krivica u ovakvim slučajevima nije, niti može, da bude kolektivna. Ipak, krivica jeste, onih struktura, odnosno vaših dugogodišnjih koalicionih partnera, na čelu sa Milom Đukanovićem. Važno je reći, podsjetiti, da je u periodu deportacije, premijer bio upravo Đukanović, koalicioni partner Bošnjačke partije – saopštio je Vešović.

Vešović je podsjetio da se današnji datum ne obilježava dugo.

– I kao takav nikad nije bio okarakterisan kao mrlja na obrazu Crne Gore. Nikada, dok su vlast činili nalogodavci i izvršioci deportacije, a čiji ste vi bili koalicioni partner. Ipak, politička trgovina žrtvama jeste mrlja na obrazu. Narodna koalicija se sa pijetetom sjeća svih žrtava i bićemo prvi koji će se ozbiljno i temeljno posvetiti rešavanju svih zločina na teritoriji Crne Gore, uključujući i ovaj. Snažno ćemo se zalagati i boriti da svi odgovorni za ova djela budu najstrože kažnjeni – zaključio je Vešović.