Pele dobro reaguje na lečenje respiratornih infekcija

Pele dobro reaguje na lečenje respiratornih infekcija

Brazilski fudbalski velikan Pele dobro reaguje na lečenje respiratorne infekcije i njegovo zdravstveno stanje se nije pogoršalo u poslednja 24 sata, saopštila je u subotu bolnica Albert Ajnštajn.

82-godišnji Pele je u bolnici od utorka.

Iz celog sveta su stizale poruke o zdravlju za trostrukog pobednika Svetskog prvenstva, koji je takođe na lečenju od raka. Keli Nasimento, Peleova ćerka, objavila je na Instagramu nekoliko slika brazilskih navijača u Kataru koji žele dobro svom ocu sa zastavama i transparentima. Zgrade u bliskoistočnoj državi takođe su prikazivale poruke podrške bivšem fudbalskom velikanu.

Bolnica Albert Ajnštajn saopštila je u petak da Pele dobija antibiotike za lečenje infekcije u isto vreme kada se podvrgava hemoterapiji protiv raka. Peleu, čije je pravo ime Edson Arantes do Nasimento, uklonjen je tumor debelog creva u septembru 2021.

Ni njegova porodica ni bolnica nisu rekli da li se rak proširio na druge organe.

List Folha de S.Paulo objavio je u subotu da Peleova hemoterapija ne funkcioniše i da su lekari odlučili da ga stave na palijativnu negu. Asošiejted pres nije mogao da potvrdi tu informaciju.

ESPN Brazil izvestio je u sredu da je Pele odveden u bolnicu zbog „opšteg otoka“.

Pele je pomogao Brazilu da osvoji svjetska prvenstva 1958, 1962. i 1970. i ostao je najbolji strijelac tima svih vrijemena sa 77 golova u 92 meča.