Najk je nadmašio procijene prihoda zbog velike potražnje za patikama

Najk je nadmašio procijene prihoda zbog velike potražnje za patikama

Nike Inc (NKE.N) nadmašio je u utorak procene analitičara o prihodima u trećem kvartalu, uz pomoć velike potražnje za njenim patikama kao što je Jordan Retro u Severnoj Americi i Evropi.

Akcije najvećeg svetskog proizvođača sportske odeće porasle su za oko 5% u produženom trgovanju.

Nike je imao koristi od veće prodaje svojih franšiza, kao što su Jordan i LeBron, pošto su potrošači kupili novije lansiranje i pomogli da povećaju svoj tržišni udeo, dok se rival Adidas (ADSGn.DE) bori sa podelom sa Kanie Vestom i očekuje se da će nemačka kompanija objaviti svoje prvi godišnji gubitak u tri decenije ove godine.

Nike je takođe video povećanje prodaje kod potrošača, posebno na višim granicama prihoda, koji su odbacili udarac od tvrdoglavo visoke inflacije, pomažući kompaniji da održi bum potražnje za sportskom odećom izazvanom pandemijom.

Kompanija je prijavila skok prodaje od 27% na svom najvećem tržištu, Severnoj Americi, dok je zabeležila rast od 17% u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Nike-ov prihod porastao je na 12,39 milijardi dolara u trećem kvartalu sa 10,87 milijardi dolara godinu dana ranije. Analitičari su očekivali 11,47 milijardi dolara, prema podacima IBES-a iz Refinitiva.