Akcije GameStop-a rastu jer je prodavac videoigara objavio iznenađujući profit

Akcije GameStop-a rastu jer je prodavac videoigara objavio iznenađujući profit

GameStop Corp (GME.N) je zabeležio iznenađujući profit u četvrtom tromesečju i nadmašio očekivanja prihoda pošto je prodavac video igara smanjio troškove i broj zaposlenih, povećavši svoje akcije za više od 32% u produženom trgovanju.

Kompanija je ojačala svoje mogućnosti onlajn prodaje u pokušaju da se transformiše u digitalnog behemota iz svog trenutnog oslonca običnih prodavnica.

GameStop je takođe ciljao profitabilnost obuzdavanjem troškova i fokusiranjem na kolekcionarske predmete sa većom maržom i kategorije polovnih proizvoda. Njegovi prodajni, opšti i administrativni troškovi pali su za oko 16% u kvartalu.

Prodavac je objavio prilagođeni profit od 16 centi po akciji, u poređenju sa očekivanjima Volstrita za gubitak od 13 centi.

Akcije, koje su popularne među maloprodajnim investitorima, prošle godine su izgubile oko polovinu vrednosti i do sada su ove godine oslabile 4%.

Neto profit za kvartal završen 31. januara, prvi GameStop u osam kvartala, iznosio je 48,2 miliona dolara, u poređenju sa gubitkom od 147,50 miliona dolara godinu dana ranije.

Izvještaj o kvartalnom prihodu od 2,23 milijarde dolara, u poređenju sa prosečnim procenama analitičara od 2,18 milijardi dolara, prema Refinitivu.