Musk želi da Tviter bude „najcijenjenija platforma za oglašavanje“

Musk želi da Tviter bude „najcijenjenija platforma za oglašavanje“

Ilon Mask, koji je svojevrijemeno tvitovao „Mrzim oglašavanje“, rekao je da želi da Tviter Inc (TVTR.N) bude „najcenjenija platforma za oglašavanje“, u pokušaju da zadobije povjerenje kupaca oglasa ispred očekivano zatvaranje njegovog posla od 44 milijarde dolara za kompaniju društvenih medija.

Mask, suosnivač Tvitera Džek Dorsi i investitori u ugovoru ranije su predložili da se odmakne od oglašavanja i traže prihod od pretplata i drugih sredstava. Oglašivači su takođe rekli Rojtersu da strahuju od preuzimanja.

„Bilo je mnogo spekulacija o tome zašto sam kupio Tviter i šta mislim o reklamiranju. Većina toga je bila pogrešna“, rekao je Mask u tvitu u četvrtak.

„U osnovi, Tviter teži da bude najpoštovanija platforma za oglašavanje na svijetu koja jača vaš brend i razvija vaše preduzeće.

Prodaja oglasa činila je više od 90% prihoda Tvitera u drugom kvartalu, a Rojters je ranije ove nedjelje izvestio da se kompanija bori da zadrži svoje najaktivnije korisnike koji su vitalni za poslovanje.

To naglašava izazov sa kojim se suočava Musk, koji je u sredu posetio Tviterovo sedište u San Francisku i takođe nagovestio da je glavni šef kompanije tako što je ažurirao svoju biografiju na profilu na „Chief Tvit“.

U svojim tvitovima u četvrtak, Musk je takođe rekao da želi da Tviter bude „običan digitalni gradski trg, gde se o širokom spektru verovanja može raspravljati na zdrav način, bez pribegavanja nasilju“.

Samozvani „apsolutista slobode govora“ rekao je u maju da će poništiti zabranu Tvitera bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu, koji je uklonjen sa sajta za mikroblogovanje u januaru prošle godine zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja nakon napada na američki Kapitol. .

Pitanje vraćanja Trampa na platformu društvenih medija viđeno je kao lakmus test koliko daleko će Musk ići u uvođenju promena, iako je sam Tramp rekao da se neće vratiti.

Završetak ugovora o Tviteru označio bi kraj šestomjesečne sage. Akcije kompanije biće suspendovane iz trgovanja u petak, pokazao je sajt Njujorške berze.