Džekpot američke Pauerbol lutrije dostigao je rekordnih 2,04 milijarde dolara dok se odvija još jedno izvlačenje

Džekpot američke Pauerbol lutrije dostigao je rekordnih 2,04 milijarde dolara dok se odvija još jedno izvlačenje

Poslije sati kašnjenja, zvaničnici Pauerbola su u utorak ujutru završili izvlačenje rekordnih džekpota od 2,04 milijarde dolara, potencijalno okončavši neizvesnost za horde Amerikanaca koji su pokupili karte u nadi da će se obogatiti.

Izvlačenje, koje je prvobitno bilo zakazano za 22.59 časova. EST (04:00 GMT) u ponedeljak, usledio je izvlačenje u subotu koje je bilo 40. po redu a da neko nije osvojio veliku nagradu, koja postaje sve veća svaki put kada ostane nepotražena.

Dobitni listić mora odgovarati svih šest izvučenih brojeva. Nije odmah bilo jasno da li je neko držao pobjednika posle izvlačenja brojeva 10, 33, 41, 47, 56 i 10 u utorak.

Izvlačenje je odloženo od ponedeljka uveče kada je najmanje jednoj od 48 državnih lutrija koje su učestvovale trebalo više vrijemena za obradu, navodi se u tvitu Kalifornijske lutrije. Nije identifikovano o kojoj državi je reč.

Zvaničnici Višedržavne lutrijske komisije, koja nadgleda izvlačenje Pauerbola, Rojters nije mogao da dobije komentar u utorak ujutro.

Pobjednik može izabrati ili jednokratni paušalni iznos u gotovini, verovatno veći od milijardu dolara, ili višemilionske isplate anuiteta u trajanju od 29 godina. Šanse za osvajanje džekpota su 1 prema 292,2 miliona.

Zvaničnici Poverball-a nisu odmah dali konkretne isplate.

Prethodni rekord za Poverball džekpot postavljen je 2016. godine kada su tri vlasnika tiketa iz Kalifornije, Floride i Tenesija podelila glavnu nagradu od 1,59 milijardi dolara.

Trenutni džekpot od 2,04 milijarde dolara na lutriji je svijetski rekord, prema više medijskih izveštaja.