Pogled iz vazduha na razoreni Bahmut

Pogled iz vazduha na razoreni Bahmut

Agencija Rojters objavila je fotografije na kojim se iz vazduha vide razaranja u ukrajinskom gradu Bahmutu.

Rojters je prenio da je komandant ukrajinskih kopnenih snaga rekao danas da je posjetio položaje na liniji fronta u blizini opkoljenog istočnog grada Bahmuta, gdje je zahvalio trupama koje brane tu oblast.

U postu na Telegramu, general-pukovnik Oleksandr Sirski je takođe rekao da ukrajinske snage nastavljaju napredovanje duž bokova razorenog grada.

Rusija i Ukrajina danas oprečno izvještavaju o situaciji u Bahmutu u kome Kijev saopštava da još kontroliše mali dio grada, dok je Moskva čestitala paravojnoj grupi Vagner i ruskim snagama na njegovom osvajanju.

Sirski je ranije danas izjavio danas da kijevske snage napreduju prema ruskim u predgrađima i da se približavaju „taktičkom opkoljavanju“ grada, u kojem je ranije živjelo 70.000 ljudi.

On je na svom Telegramu objavio da kijevske snage kontrolišu „beznačajan“ dio Bahmuta, ali da će zadržati uporište, koje će, kako procjenjuje, biti dovoljno za ulazak u razoreni grad „kada se situacija promijeni.“

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je jutros paravojnoj grupi Vagner i ruskim snagama na zauzimanju Bahmuta, ali je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kasnije izjavio da grad nije pod ruskom „okupacijom“.

„Bahmut od danas nije okupiran od strane Rusije. Ne postoje dva ili tri tumačenja tih riječi“, rekao je Zelenski.