Nastavljeno suđenje Darku Šariću: Prikazani pisani dokazi

Nastavljeno suđenje Darku Šariću: Prikazani pisani dokazi

Prikazivanjem pisanih dokaza danas je u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno ponovljeno suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima.

Šarić i ekipa terete se za pranje novca, za koji se sumnja da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Na suđenju su čitani dokazi koji su izvedeni u prethodnom postupku, među kojima su i priznanice o predatom novcu između Radovana Štrbca i Mileta Jerkovića.

Prikazani su i ugovori o vođenju i otvaranju deviznih računa u „Metals banci“, uplata efektive na deviznu štednju, kao i kartice za partiju.

Pored Šarića, u ovom postupku sudi se i Nebojši Jestroviću, advokatu Radovanu Šrtbcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću, Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću, prenose „Novosti“.

Sud je na jednom od prethodnih suđenja donio rješenje da se Bojanu Stanojkoviću sudi u odsustvu.

Za njim je raspisana potjernica 19. aprila prošle godine, a nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminalanu grupu.

On je, inače, obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Šarića i još 14 pripadnika njegove grupe, kojom se terete za oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva svjedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Šariću i ostalima u postupku za pranje novca suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je 4. avgusta prošle godine ukinuo prvostepenu presudu, kojom je osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića, presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio dio presude u oslobađajućem dijelu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.