Za nekoliko dana kreće isplata dečijih dodataka na kućnu adresu

Za nekoliko dana kreće isplata dečijih dodataka na kućnu adresu

Isplata dječjih dodataka bi trebala da počne za nekoliko dana. U Pošti Crne Gore očekuju uplatu novca za te namjene iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, a kako je kazala direktorka regionalnih centara Pošte CG Lidija Perović, obezbijeđen je dovoljan broj poštara da se nesmetano obavi distribucija novca na kućne adrese korisnika.

„Ukoliko do nekih korisnika se ne dođe na kućnu adresu, poštar će ostavljati obavještenje, odnosno izvještaj o prispijeću,  u kojem će korinik biti obaviješten gdje se dodatak i u koje vrijeme može podići na šalterima naših pošta, a to je što se tiče Podgorice pošta kod željezničke stranice“, kaže Perović.

Kako je istakla, sa izvještajem o prispjeću korinici kogu doći da podignu dodatak na šalterima, a mogu imati i opunomoćeno lice koje za njih mogu podići ovaj novac.

„Sve je spremno, očekujemo upatu od Ministarstva rada i socijalnog staranja i odmah ćemo pristupiti distrbuciji, kao i do sada što smo taj dio odrađivali. Poštara je dovoljno da se iznese ovaj posao, a povećali smo i sve prateće kapacitete da bi ovaj dio obavili kako treba. Poštari su određeni i u onim djelovima opština, gdje smo imali pritužbe na mali broj dolazaka. Za sve nedoumice imamo službu za korisnike, a mogu se interesovati i u kol centru na broj 19895 od 7 do 20 časova svim danima osim nedjelje kada je od 7 do 15 sati“, kazala je Perović.