Sestre Vilijams su ispale sa US opena SAD, ali Serena još nije završila

Sestre Vilijams su ispale sa US opena SAD, ali Serena još nije završila

Ju-Es open predao je u četvrtak stadion Artur Eš sestrama Vilijams za meč prvog kola u udarnom terminu koji je mogao da bude poslednji Sereni nakon što je par pao sa 7-6 (5) 6- 4 češkom duetu Lucie Hradecka i Linda Noskova.

Osvajačice 14 grend slem titula u dublu, uključujući dva Otvorena prvenstva SAD, sestre Vilijams su igrale zajedno prvi put posle više od četiri godine, što je prilika privukla publiku da gleda kako se jedno od najuspešnijih partnerstava u tenisu možda konačno pokloni.

Ako je to zaista bio poslednji put da su sestre Vilijams stajale rame uz rame na terenu, kraj je došao sa malo osećanja ili emocija. Dvojica velikana su se nakratko zagrlila na mreži, a zatim su stoički spakovala kofere, izazvala ovacije i samo nežno mahnula navijačkoj publici.

Serena je nagovestila svoju nameru da se povuče u članku Voguea početkom avgusta, rekavši da se „udaljava od tenisa“, ali nikada nije potvrdila da je Ju-Es open njen poslednji događaj.

Ali Flushing Meadovs još nije videla poslednju Serenu, a 40-godišnjakinja se u petak vratila u akciju protiv Artura Eša u željno očekivanom okršaju trećeg kola u singlu sa Australijankom Ajlom Tomljanović.