Policija prikupila nove dokaze o ubistvu Šakovića- Pobjeda

Policija prikupila nove dokaze o ubistvu Šakovića- Pobjeda

Nedaleko od mjesta zločina ubica je odbacio bijeli kačket i bijelu košulju, što ukazuje da je nakon završenog zadatka imao samo jedan cilj – da što prije nestane iz vidokruga očevidaca, a početni korak je bio da sa sebe skine odjeću po kojoj bi ga policijske patrole mogle prepoznati. Upravo zbog ove činjenice, inspektori se pribojavaju da će DNK sa odjeće biti neupotrebljiv, jer ga najvjerovatnije nema u crnogorskoj bazi podataka i da neće otkriti ubicu. Bar ne na taj način

Profesionalac, plaćeni ubica, najvjerovatnije strani državljanin, sa jakom logistikom stoji iza likvidacije Podgoričanina Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana, pokazuju preliminarni nalazi istrage.

Kako je Pobjedi saopšteno iz više izvora iz bezbjednosnih službi, operativci koji prikupljaju dokaze i intenzivno rade na rasvjetljavanju posljednjeg zločina koji se dogodio u Budvi, u lokalu ,,Korkovado“, oko 23.30 sati kod bedema Starog grada nijesu sigurni da će tragovi koje su pronašli neminovno dovesti do otkrivanja ubice.

Nađeni su bijeli kačket i bijela košulja, što ukazuje da je ubica nakon završenog zadatka imao samo jedan cilj – da što prije nestane iz vidokruga očevidaca, a početni korak je bio da sa sebe skine odjeću po kojoj bi ga policijske patrole mogle prepoznati.

Upravo zbog ove činjenice, inspektori se pribojavaju da će DNK sa odjeće biti neupotrebljiv, jer ga najvjerovatnije nema u crnogorskoj bazi podataka i neće otkriti ubicu. Bar ne na taj način. Imajući u vidu način izvršenja ovog teškog krivičnog djela, u organizaciji likvidacije je sasvim sigurno učestvovala višečlana ekipa, a najzahtjevniji zadatak povjeren je, kako istražitelji tvrde, profesionalcu ,,sa strane“. Kako Pobjeda saznaje, Šaković je sjedio sa bezbjednosno interesantnim osobama koje se u policijskim evidencijama tretiraju kao članovi budvanske kriminalne grupe. Izvori navode da je bio sa Ognjenom Kažanegrom i jednim od braće Lambulić u trenutku kada je ubica prošao pored njihovog stola i ispalio osam hitaca, fokusiran samo na žrtvu. Način na koji je prišao i bez imalo zadrške ispraznio šaržer govori da se radi o profesionalcu kojem ovo zasigurno nije prvi zločin – ispričao je Pobjedin sagovornik i dodao da je pravo čudo da niko od ljudi koji su bili u blizini žrtve nije povrijeđen.

Šaković je preminuo na licu mjesta, a njegovi prijatelji za stolom nijesu stigli da reaguju i pokušaju da uhvate ubicu. Istražitelji su skinuli snimke sa nadzornih kamera i utvrdili da je ubica prije zločina već jednom prošao pored stola za kojim je sjedio Šaković sa prijateljima.

Kako su pokazali snimci – koji će biti jedan od ključnih elemenata u ovoj istrazi – ubica se potom vratio s jasnom namjerom da obavi krvavi zadatak.

Nakon ubistva, ubica je pobjegao pored hotela ,,Mogren“, a zatim pored obližnje prodavnice i izgubio se između stambeno-poslovnih zgrada Budve, koja je u to vrijeme bila puna turista i mještana.

Za sada nema podataka gdje ga je čekalo auto kojim se udaljio i u kom pravcu je pobjegao.

Crnogorska policija je u sklopu istrage juče saslušala više osoba za koje se pretpostavlja da bi mogle da daju neke podatke koji bi pomogli istražiteljima.

Za sada nema nekih pomaka u istrazi, saopštavaju Pobjedini izvori, ali se nadaju da će posredno doći do operativnih saznanja o naručiocima zločina.

snovano se sumnja de je ubistvo Milića Šakovića, kojeg smatraju pripadnikom škaljarskog klana, nastavak obračuna mafijaških klanova koji je krenuo nakon što je iz kontingenta kokaina u Valensiji prije nekoliko godina nestalo više od 200 kilograma droge.

Taj nestanak je bio povod da se, do tada jedinstveni mafijaški klan, raspoluti i da se formiraju dva suparnička – kavački i škaljarski. Taj mafijaški rat je do sada odnio vše od 45 života.