Marija Vuković osvojila 5. mjesto u Parizu

Marija Vuković osvojila 5. mjesto u Parizu

Marija Vuković osvojila je peto mjesto na mitingu Dijamantske lige u Parizu. Najbolja crnogorska sportistkinja takmičenje je završila sa rezultatom 195 centimetara, a u dva od tri pokušaja na 198 našu atletičarku milimetri su dijelili od rekorda.
Kakav je nastup imala Marija najbolje svjedoči podatak da su bolji rezultat imale samo Ukrajinke Jaroslava Mahučik i Irina Gerašenko (koja je 192 i 195 preskočila tek iz trećeg pokušaja). Gerašenko je sa 198 bila druga, dok je Mahučik sa 201 bila najbolja.

Iako je imala problema sa povredom, Marija je imala sjajan nastup. Vuković je iz počela nastup od visine 180 centimetara i prve tri visine savladala je bez prvog pokušaja (180, 184, 188), da bi onda u drugoj seriji preskočila visinu od 192 centimetra i bila u tom tek četvrta atletičarka koja je to uspjela. Marija je u drugoj seriji savladala i visinu od 195cm, čime je bilo jasno da će biti u šest najboljih, ali i da će imati priliku da napadne crnogorski rekord.

Međutim, nije imala sreće na visini od 198cm, a treće i četvrto mjesto sa identičnih 195 osvojile su Julija Levčenko (Ukrajina) i Australijanka Nikol Mekdermot, s obzirom da su do visine 198 bile maksimalne.I nastup u Parizu potvrdio je da se Vuković ustalila na visinama preko 190 – u Kefaloniji je išla preko 193 centimetra, zatim je iz prvog pokušaja najbolja sportistkinja naše zemlje u prošloj godini preskočila 195 centimetara na mitingu u Kalamati.

U Kalitei je završila nastup sa rezultatom 188 centimetara, dok je 1. juna slavila na „Filothei Women Gala“ u Atini sa rezultatom 195 centimetara. 

izvor Pobjeda