Musk daje nadu navijačima Mančester junajteda

Musk daje nadu navijačima Mančester junajteda

Izvršni direktor kompanije Tesla i SpaceKs Elon Musk obećao je da će kupiti britanski fudbalski klub Mančester junajted, što je izazvalo buru spekulacija na društvenim mrežama dok su posmatrači pitali da li je obećanje iskreno.

Nakon što je u utorak uveče na Tviteru objavio nešto što je izgledalo kao politička šala o njegovoj podršci „levoj polovini Republikanske partije i desnoj polovini Demokratske partije“, Musk je nonšalantno dodao da će kupiti svijetski poznati fudbalski klub.

„Takođe, kupujem dobrodošlicu Mančester junajtedu“, rekao je on, ne dajući nikakve detalje.

Komentar je brzo izazvao talase na Tviteru, pri čemu su se neki korisnici pitali da li je Musk ozbiljan, dok su drugi samo molili biznismena da kupi tim, koji je ove sezone imao nestabilne performanse i trenutno je poslednji na tabeli Premijer lige. . Neki su, međutim, kritikovali ManU kao „šalu“, a kritičari su rekli Masku da bi investicija bila loša.

Dobro praćeni račun navijača Mančestera takođe je upozorio da se Musk svojim tvitom „pravno obavezuo“ da kupi klub, šaleći se da će biti primoran na to prema nedavno usvojenom zakonu u SAD.

Tvit o Mančesteru nije prvi put da je Musk nagovestio da je donekle nasumično kupio veliku poslovnu firmu, a prethodno se šalio da bi želeo da kupi Koka-Kolu kako bi „vratio kokain“. Čini se da su dosjetke povezane sa naporima generalnog direktora da kupi Tviter za 41 milijardu dolara, koji su naišli na prepreke i skoro nestali usred spora oko broja „botova“ naloga na platformi.

Međutim, do ranih sati u sredu ujutro, Musk je otkrio da je objava bila geg, rekavši jednom korisniku da se igra u „dugotrajnoj šali na Tviteru“ dok je pojasnio „Ne kupujem nikakve sportske timove“. On je otišao dalje, dodajući da takođe nema nameru da „vrati kokain“ u Colu, „uprkos ekstremnoj popularnosti takvog poteza“.

Prema Forbsu, Mančester junajted ima procijenjenu vrijednost od oko 4,6 milijardi dolara i javno je trgovana kompanija, trenutno u vlasništvu američkog poslovnog mogula Malkolma Glejzera. To znači da će Musk – među najbogatijim ljudima na svijetu – verovatno imati potrebna sredstva ako se predomisli o klubu.