Medvedev i Đoković sa lakoćom pobjeđuju u Kazahstanu

Medvedev i Đoković sa lakoćom pobjeđuju u Kazahstanu

Otvoreno prvenstvo Astane u Kazahstanu obećava nekoliko mečeva uoči nedjeljnog finala muškog singla, nakon što su i Novak Đoković i Daniil Medvedev u četvrtak s lakoćom upali u osminu finala.

Srpska zvijezda Đoković nastavio je svoju impresivnu formu na tvrdoj podlozi dok je u nizu setova (6-3, 6-1) pobedio Botića van de Zandšulpa (6-3, 6-1), savladavši 34. igrača svijeta za samo 71 minut, što je bila njegova šesta pobjeda u nizu, i na pozadini svoje 89. titule na nivou turneje u Tel Avivu pre samo nekoliko dana.

Van de Zandšulp je pružio određeni otpor dominantnom Đokoviću, pa je čak stigao i do brejk poena u svakom od setova, ali je na kraju bio nemoćan da drži zvezdu u formi na odstojanju – posebno imajući u vidu trenutnu formu Srbina koja ga je videla da ne pada. servirati u bilo kom od svoja poslednja tri meča.

„Mislim da je moj servis funkcionisao veoma dobro kada sam morao da se izvučem iz nevolje posebno u prvom setu“, rekao je Đoković nakon toga.

“ Bilo je nekih 30/30 gemova, i kada sam napravio brejk njegov servis za 4-2, suočio sam se sa brejk poen i ušao sam, a on je pogledao taj pas i promašio ga. Utakmica je rešena u ovim trenucima. [Između] 5-2 ili 4-3 postoji velika razlika, a ja sam dobro servirao da završim prvi set.

„[U] drugom setu mislim da sam počeo bolje da čitam njegov servis i samo sam počeo više da se ljuljam kroz teren“, dodao je on.

„Botić je kvalitetan teniser. Kada ima vremena, može da te povredi, pa sam pokušao da mu oduzmem to vreme i veoma sam zadovoljan načinom na koji sam igrao, posebno u drugom.

Đoković se sada plasirao u četvrtfinale u osam od devet takmičenja koje je igrao ove godine, a u poslednjih osam igraće protiv Rusa Karena Hačanova.

Pobednik tog meča mogao bi da se bori sa još jednom ruskom zvezdom, Medvedevom, nakon što je bivši teniser sveta pobedio Finca Emila Ruusuvuorija sa 6-3, 6-2 u četvrtak.

Medvedev će igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta u četvrtfinalnom meču u petak.