Kraljica Elizabeta II pod „medicinskim nadzorom“

Kraljica Elizabeta II pod „medicinskim nadzorom“

Kraljica Elizabeta Druga stavljena je pod „medicinski nadzor“ u svojoj rezidenciji u zamku Balmoral u Škotskoj, saopštila je u četvrtak Bakingemska palata. Članovi kraljičine porodice otputovali su na imanje da provedu vrijeme sa 96-godišnjim monarhom.

„Nakon dalje procene jutros, kraljičini lekari su zabrinuti za zdravlje Njenog Veličanstva i preporučili su joj da ostane pod medicinskim nadzorom“, navodi se u saopštenju Bakingemske palate. „Kraljica ostaje udobna i u Balmoralu.”

Kraljičin najstariji sin i naslednik princ Čarls i njegova supruga Kamila otputovali su u Balmoral da provedu vreme sa monarhom, potvrdio je portparol Klarens Hausa. Princ Vilijam, najstariji sin princa Čarlsa, navodno je krenuo i na imanje u Škotskoj.

Novoizabrana britanska premijerka Liz Trus rekla je da je „cijela zemlja“ „duboko zabrinuta“ zbog vesti o pogoršanju kraljičinog zdravlja.

„Moje misli – i misli ljudi širom našeg Ujedinjenog Kraljevstva – su u ovom trenutku sa Njenim Veličanstvom Kraljicom i njenom porodicom“, rekao je Trus. Razvoj događaja dolazi dva dana nakon što je kraljica Elizabeta II ugostila Truss u njenom odmaralištu u Škotskom visoravni, zvanično je imenovala za novog premijera.