Policija u Nigeriji pronašla 20 mumificiranih tela u Benin Sitiju

Policija u Nigeriji pronašla 20 mumificiranih tela u Benin Sitiju

ABUJA, Nigerija  — Dvadeset mumificiranih tijela, uključujući tijela djece, otkriveno je u zgradi u Benin Sitiju na jugu Nigerije, saopštila je policija te zemlje, šokirajući mnoge u naselju koje je obično prometno.

Troje osumnjičenih uhapšeno je tokom racije, Dženifer Ivegbu, rekla je portparolka policije u saopštenju kasno u srijedu. Naoružani policajci upali su u zgradu u Benin Sitiju, glavnom gradu države Edo, delujući na osnovu obaveštajnih podataka da se radi o „sumnjivom ritualnom svetilištu“, rekla je ona.

„15 mumificiranih muških leševa, 3 mumificirana leševa žena i 2 mumificirana leša djece otkriveno je na licu mjesta“ samo 5 kilometara (3 milje) od centra grada, rekao je Ivegbu.

Nigerijske snage bezbjednosti su u prošlosti otkrile takve svetinje koje koriste ritualisti i kidnaperi, ali najnovije otkriće je jedno od najšokantnijih u Nigeriji poslednjih godina s obzirom na broj žrtava.

Mnogi stanari su stigli u zgradu, izražavajući šok zbog onoga što je izgledalo kao operacija skrivena od očiju čak i obližnjih komšija. Nije odmah jasno koliko dugo su tela bila u zgradi, a osumnjičeni se ispituju, saopštila je policija.

Sva trojica osumnjičenih su mladi muškarci, a policijski tim je deo istrage, rekao je Ivegbu. „U toku su intenzivni napori da se uhapse ostali osumnjičeni u bekstvu“, dodala je ona.