Musk poziva bivšeg izvršnog direktora i prijatelja Tvitera Džeka Dorsija

Musk poziva bivšeg izvršnog direktora i prijatelja Tvitera Džeka Dorsija

Izvršni direktor Tesle Elon Musk pozvao je svog prijatelja i bivšeg generalnog direktora Tvitera Džeka Dorsija u sklopu napora da odustane od svog ugovora vrednog 44 milijarde dolara o kupovini kompanije koju je Dorsi pomogao da se osnuje, navodi se u sudskom dokumentu.

Tviter i Mask su na suđenju 17. oktobra u Delaveru koje bi trebalo da utvrdi da li Tviter može ili ne može naterati milijardera da prođe kroz kupovinu.

Tviter je pozvao niz tehnoloških investitora i preduzetnika povezanih sa Maskom, uključujući istaknutog rizičnog kapitalistu Marka Andreesena i Dejvida Saksa, osnivača glavnog operativnog direktora PaiPal-a.

Mask je tvrdio da Tviter nije pružio adekvatne informacije o broju lažnih, ili „spam botova“, Tviter naloga, i da je prekršio svoje obaveze iz sporazuma otpuštajući top menadžere i otpuštajući značajan broj zaposlenih. Muskov tim očekuje da će više informacija o brojevima botova biti otkriveno u procesu otkrivanja na sudu, kada obije strane moraju predati dokaze.

Tviter tvrdi da su Muskovi razlozi za odustajanje samo pokriće za kajanje kupca. Ubrzo nakon što je Musk pristao da plati 38% iznad cijene akcija Tvitera, berza je posrnula, a akcije proizvođača električnih automobila Tesla, gde se nalazi većina Muskovog ličnog bogatstva, izgubile su više od 100 milijardi dolara svoje vrijednosti.